Απίστευτη δήλωση Κουβέλη: Ήταν υποχρέωση μας να απελάσουμε τους Ρώσους - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Απίστευτη δήλωση Κουβέλη: Ήταν υποχρέωση μας να απελάσουμε τους Ρώσους


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, προχώρησε σε μερικές σημαντικές αποκαλύψεις, σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών αλλά και με την απαγόρευση εισόδου στην χώρα άλλων δύο Ρώσων (διπλωματών). Αυτές τις σημαντικές αποκαλύψεις, ο Φώτης Κουβέλης τις έκανε στον «247».

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεών του

Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες για το όλο θέμα. Ένα είναι βέβαιο, ότι τόσο η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, όσο και η απαγόρευση εισόδου σε δύο διπλωματικούς από τη Ρωσία, είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από γεωπολιτικά και άλλα ενδιαφέροντα για τη χώρα μας. Ήταν υποχρέωση, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείο Εξωτερικών, να προχωρήσει στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, οι οποίοι είχαν μεγάλη θητεία στην εδώ ρωσική αντιπροσωπεία.

Σχόλιο: Η απέλαση των Ρώσων ήταν υποχρέωση αλλά υποχρέωση απέναντι σε ποιον ακριβώς.

Από ‘κει και πέρα παραμένει σταθερή η επιλογή της εξωτερικής μας πολιτικής για καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και η επιλογή μας να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια συζήτηση με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα σχέσεων και συνεργασίας.

Σχόλιο: Πως είναι δυνατόν από την μια να δημιουργούμε διπλωματικό επεισόδιο (με την Ρωσία) και από την άλλη να τονίζουμε ότι επιθυμούμε να έχουμε καλές σχέσεις (με την Ρωσία); Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, ίσως γνωρίζει κάτι που εμείς αγνοούμε.

Το μήνυμα που εκπέμπει με αυτή την ενέργεια η Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι ότι η χώρα μας δεν δέχεται ενέργειες οι οποίες προσβάλουν διαδικασίες ανεξαρτησίας και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Πρόκειται για μια κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία υπαγορεύθηκε από τη σπουδαιότητα του θέματος.

Σχόλιο: Η χώρα μας δέχτηκε την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτών και η πολιτική ηγεσία δεν προέβη σε απελάσεις Τούρκων (για αντίποινα), όπως έκανε στην περίπτωση των Ρώσων.

Σημείωση

Όλα τα παραπάνω έχουν μεγάλη σημασία διότι δεν τα είπε ένα άτομο άσχετο ή τυχαίο αλλά ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τον οποίο επέλεξε προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Συμπέρασμα

Ο κ.Κουβέλης μας είπε ξεκάθαρα, ότι η απέλαση των Ρώσων ήταν υποχρέωσή μας. Υποχρέωση όμως απέναντι σε ποιον; Αυτό δεν μας το ξεκαθάρισε ο κ.Κουβέλης αλλά μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε. Η Ελλάδα μέχρι πρόσφατα δεν είχε πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον της Ρωσίας και αυτό σίγουρα δεν άρεσε σε κάποιους κύκλους. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, που αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, τώρα που τα «βρήκαμε» με τους Αλβανούς, έπρεπε να τα βρούμε και με τους εχθρούς της Ρωσίας, τουλάχιστον αυτό λένε οι «κακές οι γλώσσες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.