Έρευνα-ΣΟΚ για την εγκληματικότητα, δείχνει τον φόβο των Αθηναίων!!! - UNPOLITICAL

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Έρευνα-ΣΟΚ για την εγκληματικότητα, δείχνει τον φόβο των Αθηναίων!!!


Σε όλη την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα στην Αθήνα, η εγκληματικότητα «καλπάζει».

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», το 41,8% των Αθηναίων, φοβάται ότι θα γίνει διάρρηξη στο σπίτι του, ενώ το 31,3% ότι θα πέσει θύμα ληστείας ή επίθεσης στον δρόμο.

Εντύπωση μας προκαλεί το εξής γεγονός:

Το 30,7% φοβάται ότι τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σε δημόσια μέρη. Αυτό μας δείχνει και την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε: Το 28% φοβάται για την χρήση αλλά και για την διακίνηση ναρκωτικών, το 26,7% για την κλοπή του αυτοκινήτου του και το 26% φοβάται ότι θα πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, όσο περιμένει κάποιο ΜΜΜ.

Επίσης, το 12,2% των γυναικών, «δηλώνει» ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα σωματικής βίας, ενώ το 26,7% ότι θα πέσει θύμα σεξουαλικής βίας.
Σε ποιες περιοχές φοβάται περισσότερο ο κόσμος

Οι πολίτες στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης είναι και οι πιο φοβισμένοι.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν κάτι σημαντικό

Η αστυνόμευση δεν επαρκεί, οι πολίτες θεωρούν ότι δεν υπάρχει ασφάλεια. Είναι τουλάχιστον άσχημο για μια κοινωνία, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.