Από αύριο πάλι τα ίδια θα κάνουμε... - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Από αύριο πάλι τα ίδια θα κάνουμε...

Φωτογραφία της Despina Taxiarchi.

Despina Taxiarchi

Όταν η Κινέττα καιγόταν χθες, αυτοί οι Ελληναρες είχαν κλείσει τη ΛΕΑ, τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν τα πυροσβεστικά, τα υδροφόρα και οι εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Αυτή η χώρα δεν σώζεται γιατί είναι σάπια στη νοοτροπία. 

Είναι σε βαθιά παρακμή. 

Και το χειρότερο, οι κάτοικοι της είναι εθισμένοι στην ανομία, στην μαγκιά, στη λογική του "έτσι θέλω, έτσι μ' αρέσει"...

Πιστεύετε ότι αυτοί που είχαν μπλοκάρει την κάθε ΛΕΑ είτε προς Κινέττα, είτε προς Μάτι, είτε προς Ραφήνα έχουν την παραμικρή τύψη σήμερα για το ότι συνέβαλαν να καούν περισσότεροι άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα σπίτια; πιστεύετε ότι θα λογοδοτήσουν ποτέ για αυτό; 

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτήν την τραγωδία είναι πολλά. Δεν είναι ένα. Ο κοινός παρανομαστής όλων όμως βρίσκεται στη σαθρή ελληνική νοοτροπία. Και αυτή δεν θέλουμε να αλλάξει με τίποτα. 

Από αύριο πάλι τα ίδια θα κάνουμε. 

Εξάλλου "εμείς οι Έλληνες είμαστε άξιοι απόγονοι του Περικλή και του Πλάτωνα". 
Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι που μας επιβουλεύονται ....ή ο Θεός". 

Δεν υπάρχει ελπίδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.