Αλέξη μην το σκέφτεσαι! Ξήλωσέ τους όλους και όλες…Ζήτα παραιτήσεις υπουργών και όλης της Διοίκησης της Περιφέρειας - Και μετά, σήκω και φύγε! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Αλέξη μην το σκέφτεσαι! Ξήλωσέ τους όλους και όλες…Ζήτα παραιτήσεις υπουργών και όλης της Διοίκησης της Περιφέρειας - Και μετά, σήκω και φύγε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Τσίπρας σκέψεις

Η ώρα ευθύνης για τον Έλληνα Πρωθυπουργό και η υποχρέωσή του να μην «κρυφτεί» πίσω από την ένταση των ισχυρών ανέμων και την ακαταμάχητη πύρινη λαίλαπα που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώες ψυχές και σκόρπισε τον όλεθρο, εξαφανίζοντας απ’ το χάρτη ένα ολόκληρο παραθαλάσσιο (!) προάστιο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Αυτή την ώρα που οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς άρχισαν - όπως αναμενόταν - να «κρύβονται» και να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών τους, για τη μη αποτροπή της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, ο ένας στον άλλο, αυτή την ώρα επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και δραστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός, απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον όρκο του στο Σύνταγμα, να παρέμβει δραστικά και - τουλάχιστον - να αναζητήσει και να αποδώσει τις ευθύνες, οι οποίες και υπάρχουν και είναι τεράστιες, σε όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονταν και εξακολουθούν να εμπλέκονται με την λήψη μέτρων για την αποφυγή της τραγωδίας.

Μέτρων που έπρεπε να είχαν ληφθεί πριν το κακό και να είχαν λειτουργήσει αποτρεπτικά, ώστε να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες επόμενες… εθνικές τραγωδίες. Εκατοντάδες περιοχές που έχουν ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά για να αποτελέσουν το επόμενο «Μάτι», την επόμενη «Μάνδρα».

Είναι ξεκάθαρο και αποτελεί κοινό μυστικό ακόμα και εντός κυβερνητικών κύκλων πια, ότι απέτυχε παταγωδώς όλο το σύστημα που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Από την πολιτική ηγεσία, μέχρι την ηγεσία της Πυροσβεστικής, ό,τι κι αν σχεδίαζαν, ό,τι κι αν επιχείρησαν, απέτυχε παταγωδώς.

Και δεν μιλάμε για τα παλικάρια στο πεδίο που την πλήρωναν μαζί με τους πολίτες, μιλάμε για τους επικεφαλής στο συντονιστικό.


Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι απέτυχε παταγωδώς ο όποιος σχεδιασμός υπήρξε, γιατί αναμένουμε επισήμως να τον μάθουμε από την αρμόδια υπηρεσία, του Δασαρχείου Πεντέλης, για μια «πόλη» χτισμένη άναρχα και παράνομα όπως θα αποδειχθεί σύντομα μέσα σε δασική έκταση. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να μάθουν με κάθε επισημότητα πού… εξαφανίστηκαν οι αντιπυρικές ζώνες, πού χάθηκαν οι ελεύθερες προσβάσεις στον Αιγιαλό, πώς και γιατί επετράπη σε όσους επετράπη να σηκώσουν μάντρες πάνω στο… κύμα...

Είναι άπειρα τα γιατί και τα πώς τα οποία αναμένουν απαντήσεις. 
Και καθώς οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς άρχισαν - όπως αναμενόταν - και να κρύβονται και να παίζουν «τένις» με τις ευθύνες τους, οφείλει ο Αλέξης Τσίπρας να τους στείλει ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο σπίτι τους.

Να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να πράξει αυτό που κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να κάνει, φοβούμενος το όποιο πολιτικό κόστος.

Να ξηλώσει τους άχρηστους κρατικούς λειτουργούς. 
Να καταργήσει τους αναχρονιστικούς νόμους. 
Nα παύσει με Προεδρικό Διάταγμα κάθε εξουσία από τους Δασάρχες που σε πολλές περιπτώσεις καταγγέλλονται πως τα... κάνουν πλακάκια με Δημάρχους και συμφέροντα και «ξεχνάνε» να επιτελέσουν το καθήκον τους και να δώσει επιτέλους το έναυσμα για κάτι πραγματικά καινούργιο.

Με οδηγό όσα τραγικά εξακολουθούν να εκτυλίσσονται στο Μάτι Αττικής και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δεκάδες νεκρούς, τιμώντας - κατ’ ελάχιστο - τη μνήμη τους, θα προσφέρει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο ένα καλύτερο αύριο.

Μπορεί; Θέλει; Τώρα θα φανεί...

Να δημιουργηθούν - επιτέλους - οι πραγματικές υποδομές, ώστε να μην πλημμυρίσει ξανά καμία περιοχή της Ελλάδας, να μην καεί καμία περιοχή που έχει χτιστεί (κακώς) σε δασικές εκτάσεις.


Πάνω απ’ όλα να μη χαθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος κρατικός λειτουργός, κάποιος Δασάρχης, κάποιος αρχηγός Πυροσβεστικού, Λιμενικού ή Αστυνομικού Σώματος, κάποιος Δήμαρχος, Περιφερειάρχης ή κάποιος Υπουργός, δεν αξίζουν να κατέχουν θέσεις και αξιώματα που τους έχουν εμπιστευτεί οι Έλληνες πολίτες.

Διότι αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ένας Πρωθυπουργός είναι πως οι πολίτες τον εκλέγουμε για να φροντίζει ώστε να διασφαλίζει με κάθε τρόπο το εθνικό συμφέρον και φυσικά τα ατομικά μας δικαιώματα.

Και όλοι αυτοί που απολάμβαναν αυτής της εμπιστοσύνης των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για να πράττουν το αυτονόητα, αποδείχτηκαν άχρηστοι.

Και ως άχρηστοι, αφού οδήγησαν με την ανικανότητά τους στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, παιδικές ψυχές, επιβάλλεται ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να πάνε σπίτι τους. 

Και φυσικά να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, διότι είναι σαφές πως για το ότι δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, ελεύθερες προσβάσεις στον αιγιαλό και για άπειρες ακόμα πολεοδομικές παραβάσεις, υπάρχουν άπειρες ποινικές ευθύνες. Και πρέπει - επιτέλους - ΤΩΡΑ να αποδοθούν.

Αλέξη Τσίπρα…

Όσο μακάβριο κι αν είναι και διαβάζεται, έχεις μπροστά σου μια και ευχόμαστε να είναι πραγματικά και η τελευταία σου ευκαιρία να γκρεμίσεις όλη τη σαπίλα του κρατικού μηχανισμού που κληρονόμησες και συντηρείς…

Μην υπολογίσεις πολιτικό, ούτε και οικονομικό κόστος, παρά μόνο την ΑΞΙΑ της ανθρώπινης ζωής των Ελλήνων που πνίγονται και καίγονται ζωντανοί, χειμώνα - καλοκαίρι.


Το ό,τι οι προκάτοχοί σου δεν έπραξαν τα αυτονόητα, δεν σε απαλλάσσει από την υποχρέωση να κάνεις εσύ τη διαφορά.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να αισθάνεται άλλο απροστάτευτος και αβοήθητος. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

Αλέξη, πράξε - επιτέλους - τα δέοντα…

Μην το σκέφτεσαι καθόλου…

Ξήλωσέ τους όλους και όλες…

Και μετά σήκω φύγε και εσύ...!

Σε μια ιδέα του Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.