Η Ιταλία στοχεύει να γίνει παγκόσμια δύναμη στα ηλεκτρικά οχήματα - UNPOLITICAL

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Η Ιταλία στοχεύει να γίνει παγκόσμια δύναμη στα ηλεκτρικά οχήματα


Μπορεί η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει μείνει πίσω στην ηλεκτρική τεχνολογία όμως τα σχέδια της κυβέρνησης ίσως να αλλάξουν αυτή την εικόνα. Βλέπετε η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει το κατάλληλο πλαίσιο ώστε μέχρι το 2022 να έχει γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη στην ηλεκτρική αυτοκίνηση έχοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους.

Ο ηγέτης του κόμματος των Πέντε Αστέρων, Liugi Di Maio είναι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας που υπήρξε μεταξύ των βασικών θέσεων του στον προεκλογικό αγώνα. Σύμφωνα με το Bloomberg αρκετοί αναλυτές θεωρούν το σενάριο του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων αρκετά αισιόδοξο. Το 2017 η ιταλική αγορά σημείωσε 2.600 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ενώ το σύνολό της κυκλοφορίας τους σήμερα στην Ιταλία δεν ξεπερνά τις 5.000 μονάδες.

Για να γίνει λοιπόν εφικτό αυτό που προτείνει ο Di Mayo θα πρέπει να θεσπιστούν ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα όπως στην Νορβηγία όπου τα ηλεκτρικά οχήματα απολαμβάνουν ισχυρότατων φορολογικών ελαφρύνσεων. Όμως ένα τέτοιο σενάριο θα χρειαστεί την εύρεση αντιμέτρων για την κάλυψη του κενού στον κρατικό ισολογισμό και βέβαια ακόμα και μια ραγδαία αύξηση των πωλήσεων είναι πολύ δύσκολο να φέρει τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου οχημάτων.

(newsauto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.