Καταιγίδα από e- πλειστηριασμούς - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Καταιγίδα από e- πλειστηριασμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για pleisthriasmo;i

Στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών eauction.gr, έχουν αναρτηθεί συνολικά 14.531 πλειστηριασμοί ενώ συνολικά για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί 938 κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, εάν δεν φροντίσουν έστω και την τελευταία στιγμή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να εκποιούνται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 60% των πλειστηριασμών ολοκληρώνεται επιτυχώς, το 30% αναβάλλεται λόγω ρύθμισης και μόνο το 10% ματαιώνεται. Συνολικά έχουν γίνει 8.500 πλειστηριασμοί το τελευταίο 4μηνο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί σε χαμηλές τιμές αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής στα χρόνια της κρίσης έχει προσγειώσει τις τιμές των ακινήτων και ειδικά των παλαιών κατοικιών άνω των 20 ετών.

Έως το τέλος του έτους, έχουν προγραμματιστεί 5.648 πλειστηριασμοί, αν και τα στοιχεία αυτά αλλάζουν καθώς νέα ακίνητα προστίθενται από τις τράπεζες. Στους τέσσερις μήνες λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών διαπιστώθηκε ότι οι μισοί περίπου από τους κόκκινους οφειλέτες σκοπίμως δεν πλήρωναν το δάνειό τους, αντί για 30% που υπολόγιζαν αρχικά οι τράπεζες.

Μάλιστα, οι τράπεζες έχουν βγάλει στο «σφυρί» κυρίως εμπορικά ακίνητα και διαμερίσματα ή βίλες μεγάλης εμπορικής αξίας.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου οφειλέτες πήγαν στο γκισέ της τράπεζας καταθέτοντας μετρητά για να σώσουν το ακίνητό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.