Δείτε το «Κόκκινο Φεγγάρι» - Τι λένε οι θρύλοι για καταστροφές που προκαλεί (live) - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Δείτε το «Κόκκινο Φεγγάρι» - Τι λένε οι θρύλοι για καταστροφές που προκαλεί (live)


Το φαινόμενο του μεγαλύτερου «Ματωμένου Μεγγαριού» αυτού του αιώνα εκτυλίσσεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Το «Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης, καθώς ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη περνά στη σκιά της Γης.

Στους αρχαίους πολιτισμού το συνέδεαν με μεγάλες καταστροφές και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση της καταστροφής στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».

Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα. Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης.

Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ.

Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών.

Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».

Η λατρεία της σελήνης είναι διαδεδομένη σε πολλές θρησκείες, όπου τo κυκλικό σχήμα της συνδέεται συχνά με τους ρυθμούς της ζωής. Αυτή η συμβολική αντίληψη καταγράφηκε στους αρχαίους αιγυπτιακούς πολιτισμούς, μεταξύ άλλων, και οι μηνιαίοι κύκλοι του χρησιμοποιήθηκαν από τους ειδωλολάτρες για να ενισχυθεί η μαγεία.

Στο Ισλάμ το φεγγάρι θεωρείται ότι είναι ένα από τα δύο σημάδια του Αλλάχ, μαζί με τον ήλιο. Μια έκλειψη θεωρείται υπενθύμιση της «Ημέρας της Κρίσεως» και ως εκ τούτου είναι αφιερωμένη στην προσευχή και στον Αλλάχ.

Ο Άντριου Φάμπιαν, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξηγώντας το φαινόμενο είχε αναφέρει μιλώντας στο Reuters πως «αποκαλείται ματωμένο φεγγάρι γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης στον δρόμο για τη σελήνη και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο όπως ο ήλιος όταν δύει γίνεται κόκκινος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.