Με γιγαντιαίο πανό στα… ελληνικά γιορτάζουν οι Τούρκοι τη νίκη τους το 1922! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Με γιγαντιαίο πανό στα… ελληνικά γιορτάζουν οι Τούρκοι τη νίκη τους το 1922!

 Με γιγαντιαίο πανό στα… ελληνικά γιορτάζουν οι Τούρκοι τη νίκη τους το 1922!

Τα όρια της παρωδίας αλλά και του γελοίου αγγίζει πλέον η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Για να γιορτάσουν την "Ημέρα της Νίκης" στις 30 Αυγούστου του 1922 σήκωσαν γιγάντιο πανό στα ελληνικά που έλεγε περίπου εάν οι Έλληνες είχαν νικήσει το 1922 τότε το μήνυμα αυτό θα ήταν κάπως έτσι.

Αυτό συνέβη στα Άδανα και πιο συγκεκριμένα στο δήμο Σεϊχάν, όπου το πανό εκτός απο τα ελληνικά ήταν γραμμένο τόσο στα γαλλικά όσο και στα αγγλικά.

«Αν η Ελλάδα είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η δήλωση θα είχε βγει κάπως έτσι» γράφει το ένα από τα γιγάντια πανό στην πόλη.


να άλλο στα αγγλικά γράφει: «Αν η Αγγλία είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η ανακοίνωση θα είχε βγει έτσι».


Και στα γαλλικά: «Αν η Γαλλία είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η ανακοίνωση θα είχε βγει έτσι».


Φυσικά, υπάρχει και ένα πανό στα τουρκικά. Γιατί αυτό ήταν και όλο το νόημα. Να γιορτάσουν οι Τούρκοι το γεγονός πως νίκησαν και μπορούν να μιλούν τούρκικα. Γράφει λοιπόν το πανό στα τουρκικά: «Ευτυχώς, νικήσαμε και μπορούμε να γιορτάσουμε την 30η Αυγούστου στην πατρίδα μας με τη μητρική μας γλώσσα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.