Πρωτοβουλία δικηγόρων της Θεσσαλονίκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - UNPOLITICAL

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Πρωτοβουλία δικηγόρων της Θεσσαλονίκης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για δυο ελληνες στρατιωτικοι

Πρωτοβουλία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης αναλαμβάνει η ομάδα «Δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια».

Συγκεκριμένα, η ομάδα θα στείλει επιστολή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αδριανούπολης - με τον οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε αδελφοποιηθεί στο παρελθόν - και θα ζητήσει την ενεργοποίηση κάθε νομικού μέσου αλλά και της κοινής γνώμης. Ο σκοπός μιας τέτοιας ενέργειας είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης, ώστε να τους απαγγελθεί σύντομα κατηγορία, να προσαχθούν σε δίκη και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ομάδας «Δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια» με την προϊσταμένη του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία ενημέρωσε για τις σχετικές ενέργειες.

«Συμφωνήσαμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα και από νομική και από εθνική σκοπιά» είπε ο κ. Λαμτζίδης και γνωστοποίησε ότι ήδη επικοινώνησε με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας ώστε να υπάρξει συνεννόηση για τις κοινές τους κινήσεις προς την παραπάνω κατεύθυνση.


Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας των δικηγόρων, που δημιουργήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και ήδη αριθμεί 36 άτομα, εκ των οποίων και μέλη από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, παρουσίασαν στην κ. Νοτοπούλου τους σχεδιασμούς της για το άμεσο μέλλον.

«Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε το δίκτυο που έχει αναπτυχθεί στο παρελθόν ανάμεσα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τους 15 Βαλκανικούς Δικηγορικούς Συλλόγους, για την εμπέδωση κλίματος ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στο βαλκανικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμαστε και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου του δικηγόρου και του σεβασμού στο επάγγελμα αυτό, δεδομένου ότι –παρά το καλό επίπεδο που υπάρχει στην Ελλάδα– υπάρχουν δυσμενείς σχετικές αναφορές στον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο (CCBE) για όλα τα κράτη. Σκοπός μας είναι ειδικά στα Βαλκάνια να εμπεδωθεί το κράτος δικαίου καθώς είναι θεμέλιος λίθος του η ανεξαρτησία του δικηγορικού επαγγέλματος και ο σεβασμός του ρόλου του δικηγόρου» σχολίασε ο κ. Λαμτζίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση της ομάδας με την κ. Νοτοπούλου, έγινε κατανοητό ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ανοίγουν τους δρόμους συνεργασίας μεταξύ των βαλκανικών λαών και σε επίπεδο βάσης και αυτό κρίθηκε εξαιρετικά ωφέλιμο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.