Η σημασία της σταθερότητας στην ανατροφή - UNPOLITICAL

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Η σημασία της σταθερότητας στην ανατροφή

Σχετική εικόνα
Είναι ένα από τα βασικότερα-αν όχι το πιο βασικό-συστατικά επιτυχίας της ανατροφής του παιδιού. Οι γονείς καλούνται να επιδεικνύουν πάντοτε σταθερότητα και συνέπεια, αν θέλουν το μικρό τους να πάρει τα σωστά μηνύματα-μαθήματα ζωής:

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...νιώθει ασφάλεια και δομεί σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς του. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνο να ξέρει ότι αυτά που του λένε σήμερα δε θα τροποποιηθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
διαμορφώνει σταθερή προσωπικότητα, αποκτά αυτοπεποίθηση και αξίες. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο μεγαλώνοντας σε σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς πισωγυρίσματα και συνεχείς εντάσεις.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
μαθαίνει να διαχειρίζεται τους φόβους του και να πατάει καλύτερα στα πόδια του, τη στιγμή που όλα είναι πρωτόγνωρα για εκείνο. Με απλά λόγια, νιώθει μικρότερη ανασφάλεια για το μέλλον.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές που θα κληθεί να βιώσει, με δεδομένο ότι οι γονείς, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά, θα το έχουν ενημερώσει και προετοιμάσει έγκαιρα για το τι επίκειται.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...γίνεται υπεύθυνο, γνωρίζοντας ξεκάθαρα τι περιμένουν από εκείνο οι γονείς του, οι οποίοι δεν παραλείπουν να το δείχνουν ότι είναι δίπλα του σε κάθε του προσπάθεια.

Μέσα από τη σταθερότητα το παιδί...
δεν εκδηλώνει επιθετικές συμπεριφορές όπως άλλα που μεγαλώνουν σε ασταθές περιβάλλον και γενικά έχουν όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.