Δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας στο παιδί - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας στο παιδί

Αποτέλεσμα εικόνας για οικογενεια
Οι καταστάσεις και οι συμπεριφορές που προσφέρουν ηρεμία και κυρίως συναισθηματική ασφάλεια είναι κοινές για όλα τα παιδιά, με βασική προϋπόθεση ότι υφίστανται από νωρίς. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε:
  • Πρωτίστως, το παιδί έχει ανάγκη να εισπράττει την αγάπη σας με λόγια και έργα. Από τις απλές αγκαλιές και φιλιά, μέχρι άλλες κινήσεις που του δείχνουν ότι είναι το παν για εσάς.

  • Θα πρέπει να νιώθει ότι όποτε και για οποιοδήποτε θέμα σας χρειαστεί, θα είσαστε εκεί για εκείνο, «οπλισμένοι» με διάθεση κατανόησης, υπομονή και διάθεση να το βοηθήσετε.

  • Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα οικονομικής φύσεως, τα οποία δε σας επιτρέπουν να παρέχετε στο παιδί όσα πραγματικά έχει ανάγκη, θα πρέπει να το αφήσετε έξω από όλο αυτό και να βλέπει ότι κινείτε γη και ουρανό για να βρείτε λύση.

  • Πολύ βασικός παράγοντας για τη δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας στο παιδί είναι η ποιότητα της σχέσης που έχετε με το σύντροφό σας. Όταν βλέπει τους γονείς του αγαπημένους και μονιασμένους, θα είναι ήρεμο και βέβαιο ότι όλα πάνε καλά. Αντιθέτως, αν οι τσακωμοί σας είναι μόνιμη κατάσταση και γενικά αντιλαμβάνεται ότι ο ένας δε φέρεται στον άλλον όπως πρέπει, φυσιολογικά θα είναι αναστατωμένο και νευρικό.


  • Τέλος, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε πιστά τους κανόνες και τα προγράμματα που έχετε θεσπίσει για εντός ή εκτός σπιτιού δραστηριότητες του παιδιού. Βλέπετε, είναι απαραίτητες τόσο η πειθαρχία όσο και η ρουτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.