Πώς θα φερθείτε με σεβασμό στο παιδί - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Πώς θα φερθείτε με σεβασμό στο παιδί


Οι γονείς περιμένουν από τα παιδιά τους να φέρονται παντού και πάντα όπως πρέπει. Άραγε εκείνοι κάνουν πρώτοι πράξη το παραπάνω, για να δώσουν το καλό παράδειγμα;  

Σεβασμός στο παιδί σημαίνει...να του μιλάτε όπως πρέπει και να μην ξεσπάτε πάνω του τα νεύρα σας, την ένταση της ημέρας ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Σεβασμός στο παιδί σημαίνει...να το αντιμετωπίζετε ως ξεχωριστή προσωπικότητα και όχι ως την ευκαιρία σας για προσωπική εξιλέωση και πραγματοποίηση δικών σας ονείρων μέσα από τη ζωή του.

Σεβασμός στο παιδί σημαίνει...
απουσία βίας και τιμωριών ως μεθόδους πειθαρχίας του, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. 

Σεβασμός στο παιδί σημαίνει...σεβασμός των θέλω και των επιθυμιών του, ακόμα και αν κάποιες φορές διαφωνείτε, εκτός φυσικά κι αν το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Σεβασμός στο παιδί σημαίνει...να ακούτε πάντοτε προσεκτικά και να λαμβάνετε επί της ουσίας υπ'όψιν σας αυτά που μοιράζεται μαζί σας και να έχετε ως γνώμονα πώς μπορείτε να το βοηθάτε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.