Ιδού η τοκογλυφία των τραπεζών - Εισαγγελέας ακούει; - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Ιδού η τοκογλυφία των τραπεζών - Εισαγγελέας ακούει;

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζίτες κλέβουν

Γράφει ο Παναγιώτης Κελεπούρης.

Κλέβουν οι τράπεζες; 
Κλέβουν - πάντα έκλεβαν - και πλέον κλέβουν με την κάλυψη του κράτους.
Είναι φανερό πια μετά από τόσα χρόνια που όλοι εμείς δουλεύουμε για τις τράπεζες πως αυτή η Ευρώπη είναι η Ευρώπη των τραπεζιτών και όχι των λαών και των πολιτισμών.

Αποτελεί κοινό... μυστικό δε ότι οι τράπεζες ποτέ δε λειτούργησαν ούτε θα λειτουργήσουν ως «φιλανθρωπικά» ιδρύματα. Οι επικεφαλής κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών έχουν έναν και μόνο σκοπό: Να βγάζουν όσο γίνεται μεγαλύτερα κέρδη από το εμπόριο χρήματος. Πρόκειται για κοινές αλήθειες, που και να θέλει κανείς να τις αμφισβητήσει, δεν τον αφήνουν οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες με την καθημερινή τους πρακτική πείθουν και τον πιο αδαή για την τοκογλυφική τους μανία. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζίτες κλέβουν

Η ληστρική διάθεση των τραπεζιτών εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, όταν, με την πλήρη απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος, τα ονομαστικά επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου άρχισαν να υπολείπονται όλο και περισσότερο από τον επίσημο πληθωρισμό. Αντίθετα, καθώς η μακροχρόνια λιτότητα ανάγκαζε όλο και περισσότερους εργαζόμενους να προσφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό, οι τραπεζίτες - και ενώ ο πληθωρισμός μειωνόταν - διατήρησαν τα επιτόκια των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αμετάβλητα, μεγαλώνοντας έτσι την ψαλίδα επιτοκίων- πληθωρισμού, και φυσικά τα κέρδη και υπερκέρδη τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζίτες κλέβουν

Ομως, το τελευταίο διάστημα, το κακό «παράγινε».

Εχοντας αρωγό την κυβερνητική πολιτική, οι τραπεζίτες δεν περιορίστηκαν μόνο στο πλιάτσικο των λαϊκών αποταμιεύσεων, καταληστεύουν και όλους εκείνους (τους οικονομικά ανίσχυρους), που αναγκάζονται να προσφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό διατηρώντας πανάκριβα τα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια.

Στην μία φωτό βλέπετε τα επιτόκια για κατάθεση προθεσμιακή! Τα διατυμπανίζουν κιόλας. 
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Στην άλλη είναι τα επιτόκια κάρτας...
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η διαφορά είναι 5000 με 7000 υπέρ της τράπεζας...ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Χ (5000-7000) ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.