ΒΙΝΤΕΟ-Ψυχεδελική αναπαράσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη NASA - UNPOLITICAL

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ψυχεδελική αναπαράσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη NASA


Τι αντιπροσωπεύει το κάθε χρώμα και σε ποια έκταση έχει εξελιχθεί το φαινόμενο - Σε ποιες περιοχές παράγονται τα περισσότερα επιβλαβή αέρια

Πόσο εκτεταμένη και σε ποιες περιοχές είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση στον πλανήτη; Ποιες ζώνες παράγουν τα περισσότερα αερολύματα; Ποια αέρια είναι τα πιο επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Η NASA, με μία ψυχεδελική αναπαράσταση, φανερώνει τον χάρτη των αερολυμάτων στον πλανήτη, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει την έκταση του προβλήματος, αλλά και την ποιότητα της ρύπανσης.

Το μπλε χρώμα αναδεικνύει το θαλάσσιο αλάτι που χτυπιέται από τις θύελλες των ωκεανών, ενώ το κόκκινο αντιπροσωπεύει τον μαύρο άνθρακα που εκπέμπεται από τις εκπομπές οχημάτων και εργοστασίων, καθώς και τις διάφορες πυρκαγιές που εξελίσσονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα σωματίδια σκόνης επισημαίνονται με μωβ.Η εικόνα αποτελεί μία σύνθεση από λήψεις των δορυφόρων Terra, Aqua, Aura και Suomi. Κάθε τροχιά καταγράφει τα μικροσκοπικά σωματίδια από διαφορετική οπτική γωνία.

Υψηλές ποσότητες αερολυμάτων καταγράφονται σε διάφορες εποχές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Γης της NASA, υψηλά επίπεδα παρατηρούνται στη Νότια Αμερική καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τα δάση καίγονται σε μεγάλα έργα εκκαθάρισης γης στη λεκάνη του Αμαζονίου. Παρόμοια περιστατικά παρατηρούνται στην Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.