Γερμανία: Yψωσαν σταυρούς και εμπόδισαν την ανέγερση Τζαμιού - Ο πάστορας Ricklef Muennich καταδίκασε τη χρήση του σταυρού ως διαμαρτυρία - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Γερμανία: Yψωσαν σταυρούς και εμπόδισαν την ανέγερση Τζαμιού - Ο πάστορας Ricklef Muennich καταδίκασε τη χρήση του σταυρού ως διαμαρτυρία

-
Οι μουσουλμάνοι στην Ερφούρτη, την πρωτεύουσα της Θουριγγίας στην ανατολική κεντρική Γερμανία, εμποδίστηκαν από πολίτες – ακτιβιστές να χτίσουν τζαμί. 

Οι ακτιβιστές ύψωσαν δέκα σταυρούς στο σχεδιασμένο χώρο που παραμένει εργοτάξιο για το τζαμί. -
Η ομάδα, που ονομάζεται “Πολίτες για την Ερφούρτη”, έβαλε τους σταυρούς στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο ειδήσεων MDR, ο ιδιοκτήτης του εργοταξίου σχεδιάζει να αναλάβει νομική δράση εναντίον του ομίλου, ο οποίος διατηρεί μια σελίδα στο Facebook με τις δραστηριότητές του. Το τζαμί κατασκευάζεται στον οικισμό του Marbach για την τοπική μουσουλμανική κοινότητα Ahmadiyya, μια αίρεση του Ισλάμ που ιδρύθηκε το 1889 από τον Ινδικό θρησκευτικό ηγέτη Mirza Ghulam Ahmad. 

Ο Ghulam Ahmad ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας και ο Mahdi που προφήτευσε ο Προφήτης Μωάμεθ. 

Με αυτό τον τρόπο, οι μουσουλμάνοι Ahmadi διαφέρουν από τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος εξακολουθεί να περιμένει τη δεύτερη έλευση του Ιησού. 
Ωστόσο, ο ιμάμης Said Ahmad Arif, ιμάμης των μουσουλμάνων Ahmadi, δήλωσε στο Sputnik Deutschland ότι η διαδήλωση δεν θα σταματήσει την κατασκευή του τζαμιού. 
Η κοινότητα “δεν θα επιτρέψει στον εαυτό μας να προκληθεί.” 

“Δεν είναι κάτι που μας φοβίζει”, εξήγησε ο Arif. Είπε ότι οι ντόπιοι στην Ερφούρτη έχουν δώσει στην κοινότητα “απίστευτη υποστήριξη”. 

Οι ακτιβιστές που εγκατέστησαν τους σταυρούς “βρίσκονται στη μειονότητα”, δήλωσε ο Arif. Πρόσθεσε ότι οι συμπατριώτες του έχουν λάβει πολιτική στήριξη από θρησκευτικές κοινότητες και πολιτικούς σε όλο το φάσμα “εκτός από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)”. 

Η Corina Herold, βουλευτίς στο κρατικό κοινοβούλιο της Θουριγγίας, δήλωσε στον Sputnik ότι υποστηρίζει πράγματι την αντι-ισλαμική διαδήλωση, η οποία είναι “θεμελιωδώς καλή”. 

“Ο σταυρός στέκεται εκεί ως σύμβολο της Δυτικής (και για την) Χριστιανο-θρησκευτική παράδοση του Διαφωτισμού της Ευρώπης. 

-
Για μένα αυτό δεν είναι κακοποίηση, αλλά κατάλληλη χρήση (του σταυρού)”. 

Η κ. Herold είπε ότι οι μουσουλμάνοι δεν χρειάζεται να χτίσουν τζαμιά για να ασκήσουν την πίστη τους και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα σπίτια προσευχής που ήδη έχουν . 
Κατά την άποψή της, η μουσουλμανική αίρεση Ahmadiyya είναι ένα «συντηρητικό είδος Ισλάμ», το οποίο «δεν είναι απολύτως συμβατό με το γερμανικό σύνταγμα».

Ωστόσο, οι ντόπιοι ευαγγελικοί Χριστιανοί ανέφεραν στον Sputnik ότι υποστηρίζουν το δικαίωμα των μουσουλμάνων να κατασκευάζουν τόπους λατρείας… Ο πάστορας Ricklef Muennich καταδίκασε τη χρήση του σταυρού ως διαμαρτυρία ενάντια στο τζαμί. 

Είπε στον Sputnik ότι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί στην Ερφούρτη απολαμβάνουν καλές σχέσεις και μάλιστα κρατούν μαζί μια διεπιστημονική ομάδα συζήτησης… 

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρουμε δέκα σταυρούς στο έδαφος ως σημάδι μάχης. 
Ο σταυρός του Ιησού σημαίνει πραγματικά αγάπη, για αγάπη του πλησίον σου και των εχθρών σου”, είπε. “Σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτή η ελευθερία δεν είναι μόνο για τους χριστιανούς, αλλά και για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους. 

Συνεπώς, υποστηρίζουμε το δικαίωμα της κοινότητας Ahmadiyya να δημιουργήσει ένα τζαμί εδώ». 
Οι διαμαρτυρίες με το σταυρό “υποτίθεται ότι είναι ένα μήνυμα ότι εμποδίζουμε το Ισλάμ από την αρχή να εξαπλωθεί εδώ, (αλλά) δεν είναι αλήθεια ότι εμείς – όπως κάποιοι ανησυχούν – απειλούνται από το Ισλάμ”. 

Το γερμανικό δεξιό κόμμα αντιδρά στην κατασκευή του τζαμιού με φυλλάδια που αναγράφουν «Πηγαίνετε στην Αφρική».


www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.