Η Μαρία από Ορεστιάδα ψωνίζει κάθε εβδομάδα στην Ανδριανούπολη! - Μην γίνει και συ σαν την Μαρία... - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μαρία από Ορεστιάδα ψωνίζει κάθε εβδομάδα στην Ανδριανούπολη! - Μην γίνει και συ σαν την Μαρία...


Απελευθερώθηκαν οι στρατιωτικοί, συρρέουν οι Έλληνες στην Αδριανούπολη

Οι Έλληνες τουρίστες που ως αντίδραση στην προφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν περάσει τα σύνορα, είχαν σταματήσει να πηγαίνουν για ψώνια στην Τουρκία, μετά από την αποφυλάκιση των στρατιωτικών, άρχισαν πάλι να έρχονται στην Αδριανούπολη. Οι λόγω διαφοράς στο συνάλλαγμα έντονες αγορές από Έλληνες και Βούλγαρους, προκαλούν ικανοποίηση στους επαγγελματίες της Αδριανούπολης.
Καθώς το ευρώ αλλά και το βουλγαρικό νόμισμα λέβα, κέρδισαν αξία σε σχέση με το τουρκικό νόμισμα, προκλήθηκε μια αναζωογόνηση στην οικονομία της Αδριανούπολης . Όταν το λέβα ξεπέρασε τις λίρες και το ευρώ τις 7 λίρες, οι συνοριακοί γείτονες άρχισαν να κάνουν όλα τα ψώνια τους από την Αδριανούπολη. Αλλά όταν τον περασμένο Μάρτιο, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο υπαξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης προφυλακίστηκαν επειδή στην διάρκεια της περιπολίας τους πέρασαν 253 μέτρα μέσα στην τουρκική πλευρά στην περιοχή της συνοριακής πύλης Παζάρκουλέ, αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Ελλήνων τουριστών. Επί 5,5 μήνες που ήταν προφυλακισμένοι οι στρατιωτικοί, οι Έλληνες είχαν σταματήσει να έρχονται στην Τουρκία.

……………………..

Τώρα, Βούλγαροι και Έλληνες που έρχονται στην Αδριανούπολη με λεωφορεία, όλη μέρα κάνουν βόλτες , ψωνίζουν και το βράδυ επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Αυτοί που έρχονται με Ι.Χ. ψωνίζουν ιδιαίτερα από τα μαγαζιά με είδη καθαριότητας στην συνοικία Μποστανπαζαρί, όπως και από τα παζάρια. Οι τουρίστες ψωνίζουν διάφορα ό την όλη , από είδη κλωστοϋφαντουργίας μέχρι έπιπλα. Το σημείο από το οποίο ψωνίζουν περισσότερο αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό, είναι το λεγόμενο ¨Κοινωνικό Παζάρι¨ που στήνεται τις Παρασκευές. Αυτοί που αγοράζουν χοντρική από το παζάρι εκεί, τα πουλάνε τρεις φορές την τιμή στις χώρες τους.

………….

Η Μαρία που είναι από τους τουρίστες που έρχονται κάθε εβδομάδα για ψώνια λέει πως ¨Ερχόμαστε κάθε εβδομάδα για ψώνια, οι τιμές εδώ είναι πολύ καλές. Σήμερα αγόρασα μαντίλα, τώρα θα κάνω βόλτα και θα δω. Ακολούθως θα ψωνίσω. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το παζάρι¨.

Κατά κεφαλήν ξοδεύουν 100 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, οι Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες ξοδεύουν μεταξύ 50 και 100 ευρώ, ενώ λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας παίρνουν περισσότερα προϊόντα. Τουρίστες που παλιότερα ψώνιζαν μόνο από τα παζάρια , τώρα αγοράζουν από οικοδομικά υλικά μέχρι είδη κλωστοϋφαντουργίας.

10/9/2018

Σχ: Κατέχουν παράνομα το 40% της Κύπρου, απειλούν κάθε τόσο την υπόλοιπη, δεν μας επιτρέπουν (με απειλή πολέμου) να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, υπονομεύουν συνεχώς την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη και εμείς πάμε και τους δίνουμε χρήματα…Τα χρήματα που δίνουμε εκεί, σε μια στρατιωτικοποιημένη οικονομία όπως η τουρκική, γίνονται σφαίρες και πολεμικά αεροσκάφη.

Και βγαίνουν ορισμένοι (ακόμη και στρατιωτικοί !!) και λένε ¨τι έχουμε να χωρίσουμε οι δύο λαοί¨ !!!

Το σύνθημα κάποιων είναι : Φάωμεν, πίωμεν άυριο γάρ αποθνήσκωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.