Στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου αποκαλύπτει: Γι’ αυτό τον «έφαγαν» - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου αποκαλύπτει: Γι’ αυτό τον «έφαγαν»


Αποκάλυψη-βόμβα από τον Σωτήρη Τζούμα, στενό συνεργάτη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Τι του είχε πει Ιάπωνας ηπατολόγος για τους δύο πρωτογενείς όγκους

Ο Χριστόδουλος ήταν ανεξέλεγκτος, δεν έμπαινε σε καλούπια». Με αυτή τη φράση ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ένας από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, σχολιάζει στη «δημοκρατία» το αποκαλυπτικό τηλεγράφημα του Οκτωβρίου του 2007 της αμερικανικής πρεσβείας για την ασθένεια του Χριστόδουλου και το Μακεδονικό.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα WikiLeaks» σημειώνει ο Σωτήρης Τζούμας, «τα έλεγα πριν από μια δεκαετία, ότι ο Χριστόδουλος ήταν στόχος των μεγάλων δυνάμεων και των ισχυρών, και δεν τον ήθελαν. Ιδού, λοιπόν! σήμερα επιβεβαιωνόμαστε επισήμως». «Ο Χριστόδουλος», λέει ο κ. Τζούμας, «από την αρχή είχε δείξει ότι δεν πρέπει να είμαστε ενδοτικοί στο θέμα της Μακεδονίας, διότι, αν αφήσουμε το όνομα, τότε είναι η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης. Είναι σαν να αρχίσουμε να δίνουμε κομμάτι της Ελλάδας μόνο και μόνο με την παραχώρηση του ονόματος».

Ο Σωτήρης Τζούμας διηγείται στη «δημοκρατία» την τελευταία δημόσια παρέμβαση του μακαριστού για τη Μακεδονία, στο τελευταίο ταξίδι του στην Εδεσσα, τον Μάιο του 2007, μόλις λίγες ημέρες πριν από την αδιαθεσία και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, που σήμανε την αρχή του τέλους. «Είχε πει ότι τυχόν παραχώρηση του ονόματος θα είναι σαν να δίνουμε τα “άγια τοις κυσί” [σ.σ.: από τα λόγια του Ιησού στην ομιλία του στο όρος. Ολόκληρη η σύσταση είναι: “Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων” (Ματθ. 7.6.)]. Ηταν τότε που ο Χριστόδουλος δάκρυσε και είπε ότι η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του μακαριστού, «ο Χριστόδουλος από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ο Χριστόδουλος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των πολιτικών. Δεν τον ήθελαν ισχυρό, δεν τον ήθελαν να έχει απήχηση στον λαό, κι όμως και με τον θάνατό του απέδειξε πόσο μεγάλη αγάπη τού είχε ο λαός. Τίποτα δεν διέρρηξε την αγάπη του με τον λαό».

Ο Σωτήρης Τζούμας εκτιμά ότι από την εποχή Σημίτη «είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα σχέδια για τα οποία προειδοποιούσε ο Χριστόδουλος, όχι μόνο για τις ταυτότητες, αλλά και για τους γάμους των ομοφύλων και την αναγνώριση φύλου, τα οποία η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποιεί χωρίς εμπόδια, διότι δεν βγαίνουν οι άνθρωποι να αντιδράσουν στους δρόμους. Δεν κινείται τίποτα, διότι τα οικονομικά προβλήματα έχουν γονατίσει την Ελλάδα και ο Ελληνας έχει πάνω απ’ όλα την επιβίωσή του». Δέκα χρόνια μετά την κοίμηση του μακαριστού Χριστοδούλου, έπειτα από σύντομη εξάμηνη, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, τα ερωτήματα γύρω από την ασθένεια, αλλά και την ξαφνική «φυγή» του, συνεχίζουν να αιωρούνται… «Ο Χριστόδουλος έφυγε από αυτή τη ζωή και στη συνείδηση του κόσμου παραμένει μεγάλος και άγιος. Και θα μας δείξει ο Θεός ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει κάτι θαυματουργό» λέει ο Σωτήρης Τζούμας.

Τι πιστεύει, όμως, για την ασθένεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου; «Ο Χριστόδουλος τεχνηέντως αρρώστησε, γιατί επιμένω ότι ο Χριστόδουλος δεν “έφυγε” με φυσικό τρόπο, αλλά κάποιος δάκτυλος επέσπευσε τη φυγή του. Δεν θα ξεχάσω και αυτό που είπε ο Ιάπωνας ηπατολόγος, ότι αυτό το είδος καρκίνου το συναντάμε σε θύματα μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή δεν είναι δυνατόν να έχει αυτός ο άνθρωπος δύο πρωτογενείς καρκίνους, οι οποίοι είναι ξαφνικά αυτού του διαστήματος και αυτής της ηλικίας. Βεβαίως, είχε βεβαρημένο ήπαρ λόγω των κιλών, αλλά δεν ήταν για να δημιουργηθεί ένας καρκίνος στο ήπαρ και ένας καρκίνος στο έντερο».

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.