Πρωτοφανές: Έβαλαν λουκέτο στην ΓΑΔΑ ελέω... Ρουβίκωνα (φωτό) - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωτοφανές: Έβαλαν λουκέτο στην ΓΑΔΑ ελέω... Ρουβίκωνα (φωτό)


Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην ΓΑΔΑ όπου έχουν τοποθετηθεί λουκέτα υπό τον φόβο εισβολής του... Ρουβίκωνα.

Μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υποτίθεται ότι η ΓΑΔΑ είναι το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο στην Ελλάδα μαζί με το κτίριο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως στην Κατεχάκη και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην Μεσογείων.

Σκοπιά σε… θυρωρείο στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων του προέδρου Βασίλη Λεβέντη στην Πλ. Καραϊσκάκη εκτελεί αστυνομικός, δίνοντας… πληροφορίες σε πελάτες γνωστού μέντιουμ που βρίσκεται σε άλλο όροφο. Το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν στη Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου φρουρεί η ΕΛ.ΑΣ. σε 24ωρη βάση χωρίς να έχει σταθερή σκοπιά, με τον αστυνομικό εκτεθειμένο σε κάθε λογής επίθεση.

Αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε «σκοπιά» έξω από το σπίτι του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο Κολωνάκι, όπως και έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Κανείς από τους αξιωματικούς που έδωσαν τις σχετικές διαταγές φύλαξης των δύο τελευταίων χαρακτηρισμένων στόχων δεν «θυμήθηκε» τη δολοφονία του αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αντώνιου-Νεκτάριου Σάββα από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στα Πατήσια στις 17 Ιουνίου 2009. Ο άτυχος αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης έξω από το σπίτι προστατευόμενης μάρτυρος στη δίκη του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα», μέσα σε ένα «άχρηστο» αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο για σκοπιά… όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου»
Την ίδια ώρα μπήκε… λουκέτο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λόγω Ρουβίκωνα! Το λουκέτο στα κάγκελα της κεντρικής εισόδου του κτιρίου της ΓΑΔΑ τοποθετήθηκε υπό το φόβο εισβολής μελών της αναρχικής συλλογικότητας, μέλος της οποίας επαναλαμβάνει διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα επιχειρούν την αποδόμηση των μέτρων ασφαλείας σε όποιο στόχο επιλέγουν να χτυπήσουν. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι πεζές περιπολίες κρυφών και φανερών αστυνομικών γύρω από το αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας.

Υπογράφουν «καλώς» μέσα από το αυτοκίνητο

Πολύς λόγος για την επικίνδυνη χαλαρότητα των αστυνομικών που εκτελούν χρέη σκοπιάς, με laptop, ακουστικά μουσικής ή κοιμούνται με κλειδωμένη την πόρτα, ωστόσο περισσότερο ανεπαρκείς έχουν εμφανιστεί και κάποιοι επόπτες αξιωματικοί που επιθεωρούν την ετοιμότητα και εγρήγορση των αστυνομικών-σκοπών έξω από διαβαθμισμένα χαρακτηρισμένους στόχους.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις αξιωματικών που εκτελούν χρέη επόπτη, οι οποίοι κάνουν επιθεώρηση μέσα από το… μισάνοιχτο παράθυρο αυτοκινήτου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται πως μερικοί επόπτες ζητούν από το κέντρο επιχειρήσεων να διαβιβάσει στον σκοπό του στόχου το σημείο όπου πρέπει να πάει μαζί με το βιβλίο επιθεώρησης. Εκεί, εξαιτίας… ζέστης ή κρύου, ο αξιωματικός, μέσα από τη θαλπωρή του οχήματος, παίρνει από το μισάνοιχτο παράθυρο το βιβλίο και υπογράφει ένα τυπικό «καλώς» για την επιθεώρηση που δεν έχει κάνει…

Πέρα από τις «αόρατες» σκοπιές στο άγαλμα του Τρούμαν και στο θυρωρείο της Ενωσης Κεντρώων, οι περισσότερες από τις πραγματικές σκοπιές σε χαρακτηρισμένους στόχους του Ψυχικού είναι… αλουμινένιες. Η κατάσταση στο εσωτερικό τους δεν παρέχει καμία ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής για τον αστυνομικό-σκοπό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο Ελεύθερος Τύπος και απεικονίζουν δύο από αυτές.

Μνημόνιο ενεργειών φρούρησης στόχων

Οι ενέργειες που θα έπρεπε να γίνονται αλλά δεν… γίνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, από τους σκοπούς ευπαθών στόχων, πόσω μάλλον στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, περιγράφονται στο μνημόνιο ενεργειών που εξασφάλισε ο Ελεύθερος Τύπος. Μερικές από τις ενέργειες είναι οι παρακάτω:

1. Ο αστυνομικός προσέρχεται με οπλισμό, πυρομαχικά, αστυνομική ράβδο, χειροπέδες, φακό, βιβλιάριο σκοπού, σφυρίχτρα.

2. Παραλαμβάνει από την υπηρεσία ή από τον φρουρό που αντικαθιστά οπλισμό, ασύρματο, χημικά μέσα, αλεξίσφαιρο γιλέκο.

3. Κατά την παραλαβή ελέγχει τον οπλισμό, τη λειτουργικότητα του ασυρμάτου, της μπαταρίας και αν υπάρχει πρόβλημα ζητά αντικατάσταση.

4. Ενημερώνεται για πληροφορίες που αφορούν τον στόχο που επιτηρεί, αν αυτές αφορούν ενδεχόμενο χτύπημα τρομοκρατών, πορεία αναρχικών.

5. Ελέγχει μέσα και γύρω από τη σκοπιά αν υπάρχουν σημεία και αντικείμενα όπου θα μπορούσε να τοποθετηθούν βόμβες. Κοιτάζει πίσω από δέντρα, θάμνους, γωνίες, γλάστρες, περβάζια παραθύρων, κάδους απορριμμάτων.

6. Ελέγχει για σταθμευμένα ύποπτα αυτοκίνητα.

7. Η παρουσία του να διακρίνεται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η εξωτερική του εμφάνιση να τον βοηθά ώστε να αισθάνεται προετοιμασμένος και σωματικά ενισχυμένος.

8. Αν εντοπίσει άτομα σε μοτοσικλέτες με κράνη ή κουκούλες να ενημερώσει την υπηρεσία του καθώς δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται επίθεση με τη χρήση ρουκέτας.

9. Σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, ο σκοπός πρέπει να καλυφθεί και αν συνεχίζεται να χρησιμοποιήσει το όπλο του για να την αναχαιτίσει με την προϋπόθεση ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην πληγεί αθώος ή τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό.

10. Όταν δέχεται βόμβες μολότοφ κινείται σε σημείο που έχει προεπιλέξει και αποφεύγει να εγκλωβιστεί στη σκοπιά του.

11. Ο φρουρός θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι δράστες χρησιμοποιούν τεχνάσματα. Για παράδειγμα ντύνονται με στολή αστυνομικού, στρατιωτικού ή ιερέα ώστε να τον προσεγγίσουν ευκολότερα και έπειτα να του επιτεθούν. Μπορεί να τον πλησιάσουν με γλυκά ή ανθοδέσμη ώστε να τον αιφνιδιάσουν και να τον θέσουν εκτός μάχης.

12. Όταν τον προσεγγίζουν άγνωστα άτομα, ελέγχει τα χέρια τους, αν φορούν χειμωνιάτικα μπουφάν με υψηλές θερμοκρασίες, κράνη ή κουκούλες και ενημερώνει από τον ασύρματο για συνδρομή ενισχύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.