«Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Ζήτησαν από την Ελλάδα άδεια για άσκηση με πυρά επί ελληνικού εδάφους! (χάρτης) - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Ζήτησαν από την Ελλάδα άδεια για άσκηση με πυρά επί ελληνικού εδάφους! (χάρτης)

«Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Ζήτησαν από την Ελλάδα άδεια για άσκηση με πυρά επί ελληνικού εδάφους! (χάρτης)

Γράφει η Κύρα Αδάμ

Ούτε μία λέξη, ούτε μία αναφορά, ούτε μια δήλωση από πλευράς του πρωθυπουργού, αλλά ούτε και μία , τυπική έστω, (παρά το εν εξελίξει μέρα μεσημέρι επεισόδιο στον Έβρο), δημοσιογραφική ερώτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Το μείζον αυτό θέμα αγνοήθηκε επιδεικτικά και πεισματικά, σαν να έχει αφαιρεθεί από την πολιτική και δημοσιογραφική μνήμη.

Δεν έπραξε βεβαίως το ίδιο η Άγκυρα του κ. Ερντογάν, η οποία υπενθύμισε βάρβαρα στον κ. Τσίπρα, πέντε μόλις ημέρες πριν την ΔΕΘ, ότι η τουρκική πολιτική της κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο μέσω συνεχών, μόνιμων και κυρίως επεκτεινόμενων στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αντιστρέφεται ούτε καταργείται.

Για την ακρίβεια, στις 3 Σεπτεμβρίου η Τουρκία με το ΣΗΜΑ 031307 ζήτησε από την ΥΠΑ Ελλάδας να εκδώσει, λόγω αρμοδιότητας, διεθνή αγγελία (ΝΟΤΑΜ) για την εκτέλεση τουρκικής στρατιωτικής άσκησης με πυρά στο κεντρικό Αιγαίο από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018.

Με την άσκηση αυτή η Τουρκία θέτει για μια ακόμα φορά στα άχρηστα την ελληνική κυριαρχία, δεδομένου ότι η περιοχή της άσκησης καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες Καλόγηροι (βορείως της Άνδρου), στο Μεσιακό, Σκόγιο και Κάτου,( νοτιοδυτικά στα Αντίψαρα) και στην Σκύρο.

Η ΥΠΑ μετά από συνεργασία με το ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Τουρκία την επομένη ημέρα με το ΣΗΜΑ 040940 ότι «..προκειμένου η ΥΠΑ να εκδώσει ΝΟΤΑΜ πρέπει η Τουρκία να τροποποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής της άσκησης για να μην καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, διαφορετικά το τουρκικό αίτημα απορρίπτεται..»

Η Άγκυρα όχι μόνον δεν τροποποίησε τις συντεταγμένες της περιοχής της άσκησης της, αλλά εξέδωσε παράνομα για το FIR Αθηνών τη ΝΟΤΑΜ Α4860/ 6 Σεπτεμβρίου 2018 για την εκτέλεση της άσκησης , κατακερματίζοντας την ακεραιότητα της ελληνικής κυριαρχίας- ως δώρο πιθανόν του Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη ΔΕΘ.

Με 20 ώρες !! καθυστέρηση η Αθήνα αρκέστηκε να εκδώσει τη αναποτελεσματική ΝΟΤΑΜ Α2411 για να κηρύξει την τουρκική άσκηση άκυρη αφού καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία. Η Άγκυρα αντέδρασε αστραπιαία με τη ΝΟΤΑΜ 4865/18 με την οποία ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι από χθες ,11/9 ,η τουρκική άσκηση θα διεξαχθεί κανονικά με την τουρκική ΝΟΤΑΜ της άσκησης να βρίσκεται πάντα σε ισχύ, ενώ χαρακτηρίζει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ, δηλώνοντας παραλλήλως ότι δεν θα ασχοληθεί «με τις όποιες παραπέρα ελληνικές αιτιάσεις».

Ως συνήθως η ελληνική κυβέρνηση πέρασε και αυτή την τουρκική παρανομία στα μουλωχτά, χωρίς τις δέουσες ενέργειες προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (ΗΕ και ICAO) προκειμένου να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία. Αφήνοντας έτσι την Άγκυρα για πολλοστή φορά να εφαρμόζει απρόσκοπτα την πρακτική πολιτική νομιμοποίησης της παρανομίας της σε βάρος της Ελλάδας, μετατρέποντας τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε τουρκικά κεκτημένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επι των ημερών της κυβέρνησης αυτής , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2015 έως σήμερα 4.506 τουρκικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει 8.859 φορές την ελληνική κυριαρχία νήσων του Αιγαίου, με την Αθήνα να ποιεί τη νήσσα.

Εκτός της επικίνδυνα «κατευναστικής» για τα εθνικά συμφέροντα πολιτικής της κυβέρνησης προς την Άγκυρα, το εξόχως σοβαρό και επικίνδυνο είναι ότι και η αντιπολίτευση εφαρμόζει και αυτή την πολιτική της μουγκαμάρας και του θεατή διότι προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η ελληνική κυριαρχία έχει πλέον εξελιχθεί σε μια βόμβα μεγατόνων, που μπορεί μεθαύριο να σκάσει στα χέρια της...

ΧΑΡΤΗΣ

Στον χάρτη, η περιοχή Νο1 δείχνει τη νέα τουρκική πρόκληση για την οποία η Τουρκία εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α4860/18, που καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού.

Στις περιοχές 2,3,4, η Τουρκία εκτελεί ασκήσεις με πυρά καθ’ ολη τη διάρκεια του 2018, οι οποίες και αυτές καταλαμβάνουν εθνική κυριαρχία. Λόγω της ελληνικής αδράνειας, η Άγκυρα αργά αλλά σταθερά διχοτομεί το Αιγαίο και εκτοπίζει την Ελλάδα δυτικά της μέσης του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.