Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξόπλισε στα κρυφά την δική του «πολιτοφυλακή»: Εκατομμύρια άδειες οπλοφορίας σε φανατικούς οπαδούς του - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξόπλισε στα κρυφά την δική του «πολιτοφυλακή»: Εκατομμύρια άδειες οπλοφορίας σε φανατικούς οπαδούς του


O R.T.Erdogan μέσα σε λίγα μόλις χρόνια δημιούργησε την δική του προσωπική «πολιτοφυλακή» την οποία και ήδη έχει εξοπλίσει αφού η οπλοκατοχή στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνάει το 30%!

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε έναν Στρατό ο οποίος έχει δυτικές καταβολές και ερείσματα και εύκολα πέρνει υπερατλαντικές κατευθύνσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της Στρατοχωρογυλακής που έγινε ευρέως γνωστή με την αιχμαλωσία, κράτηση και τις μεταγωγές των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Η «Τζαντάρμα» από την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γείτονα, με την ενίσχυση που έχει δεχθεί μπορεί πλέον να υποστηρίξει όλα τα είδη αποστολών και φυσικά αντιπραξικοπηματικές επιχειρήσεις.

Όμως ακόμα και αυτό δεν αρκεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς συνειδητοποίησε ότι όλοι μπορούν να «διαβρωθούν» και ότι οι πιστοί οπαδοί του είναι αυτοί που τον έσωσαν στις κρίσιμες ώρες του πραξικοπήματος αν και οι τουρκικές Αρχές είχαν προειδοποιηθεί για αυτό από την Μόσχα.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που το πραξικόπημα έγινε το απόγευμα και όχι το βράδυ. Οι πραξικοπηματίες έτρεχαν να προλάβουν τις... συλλήψεις τους.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στις αρχές ασφαλείας, όλων των δυτικών κρατών, η κυβέρνηση Ερντογάν εξοπολίζει και τους «πολιτοφύλακες», που δηλώνουν πίστη σε αυτόν

Φυσικά μιλάμε για παρακρατική οργάνωση που δεν υπάρχει στα επίσημα στοιχεία αλλά εύκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της από το γεγονός ότι την τελευταία διετία η οπλοκατοχή στη γειτονική χώρα ξεπερνά το 30%. 

Βάσει των καταγραφών από τις Τουρκικές αρχές, τα νόμιμα όπλα στην Τουρκία είναι κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ενώ εκείνα που δεν έχουν δηλωθεί ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια.

Οι περισσότεροι που είχαν όπλο στο σπίτι τους ή που εκδήλωσαν την πρόθεση ν’ αποκτήσουν, δηλώνουν τόπο διαμονής προπύργια του ΑΚΡ. Συνοικίες και προάστια σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες άλλες μεγάλες πόλεις στις επαρχίες στις οποίες στις εκλογές ψηφίσουν «δαγκωτό» Ερντογάν.

Φυσικά περιλαμβάνονται και οι διάφορες θρησκευτικές κοινότητες καθώς επίσης και εθνικιστικές οργανώσεις που λόγω της φύσης τους συνδέονται άμεσα με το ισλαμιστικό ΑΚΡ και το σύμμαχο εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ.

Ο εξοπλισμός των «πολιτοφυλάκων» έγινε με εικονική δήλωση επαγγέλματος που απαιτεί χρήση οπλισμού και άδεια οπλοφορίας. Απλά το δηλώνουν και δεν το εξασκούν ποτέ.

Ο ετήσιος αριθμός κατοχής νόμιμων φυσιγγίων στη γειτονική χώρα έφταναν τα 400 ενώ τώρα επιτρέπεται να κατέχουν 1000 όσοι διαθέτουν τη νόμιμη άδεια κατοχής όπλου.

Με το σύστημα αυτό ο Ερντογάν θεωρεί ότι η πιθανότητα ενός νέου πραξικοπήματος περιορίζεται αισθητά αφού ο Στρατός θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την Αστυνομία (που κράτησε κυριολεκτικά τον Ρ.Τ.Εντογάν στην εξουσία) και την εξοπλισμένη Στρατοχωροφυλακή και εκατομμύρια φανατικών οπαδών του Τούρκου πορέδρου που θα διαθέτουν οπλισμό.

Και το κυριότερο αρκετό φανατισμό ώστε να πεθάνουν για αυτόν.

Όσο για το ζήτημα μελλοντικών εκλογικών αναμετρήσεων, ακόμα κι αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν τις νοθεύσει, ποιος θα τον ρίξει; Ο κόσμος που θα αντιδράσει; Τα όπλα οι οπαδοί του τα έχουν.

Όπως έλεγε και ο Κλίντ Ίστγουν στο «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος»: «You know Tuco, there are two kinds of people in this world, those who have loaded guns and those who dig, you dig» (Ξέρεις Τούκο, υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο, αυτοί που έχουν γεμάτα όπλα και αυτοί που σκάβουν, εσύ σκάβεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.