Ανησυχίες για την επάρκεια ισχύος του ηλεκτρικού συστήματος - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ανησυχίες για την επάρκεια ισχύος του ηλεκτρικού συστήματος

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επάρκεια ισχύος του ηλεκτρικού συστήματος από το 2019 και μετά στην περίπτωση που δεν αυξηθούν οι επιτρεπόμενες ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στην Καρδιά της Κοζάνης και του Αμυνταίου της Φλώρινας κρούει η διοίκηση της δημόσιας εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου έγινε παρουσίαση των δεδομένων των έξι μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη στην Καρδιά και στο Αμύνταιο, οι οποίες εξαντλούν το επιτρεπόμενο όριο των 17.500 ωρών λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει κοινοτικών οδηγιών αυτές θα πρέπει να αποσυρθούν στην περίπτωση που δεν γίνουν επενδύσεις περιβαλλοντικής τους αναβάθμισης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ζητεί την αύξηση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες καθώς τον επόμενο χρόνο θα προκληθεί άμεσα έλλειμμα 1.000 MW (Μεγαβάτ) και αν συνυπολογιστεί και η απόσυρση από το 2025 των μονάδων του λιγνιτικού σταθμού της «Μεγαλόπολης Α» τότε το έλλειμμα θα φτάσει τα 1.500 MW.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα στελέχη της εταιρείας στο ενδεχόμενο της μη έγκρισης του αιτήματος για την αύξηση των ωρών η χώρα θα ανεβάσει κατά 10% την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο (θα λειτουργούν περισσότερο αυτές οι μονάδες ρεύματος) με αποτέλεσμα την αύξηση της χονδρικής τιμής ρεύματος ακόμη και στα 300 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από περίπου 50 ευρώ σήμερα. Επιπλέον, σε περιπτώσεις υπερβολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας οι διακοπές θα είναι αναπόφευκτες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.