Άρχισαν τα «κινήματα αντίστασης» από τους μετανάστες στην Σουηδία – Σε λίγο και στην Ελλάδα - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισαν τα «κινήματα αντίστασης» από τους μετανάστες στην Σουηδία – Σε λίγο και στην Ελλάδα


«Η Σουηδία είναι δική μας!», βροντοφωνάζουν στους δρόμους σουηδικών πόλεων, δίχως κανείς να μπορεί να τους σταματήσει.

Μετά τις αναταραχές πολλών ετών αλλά και της περίφημες «no go zones» που δημιουργήθηκαν σε πολλές πόλεις της Σουηδίας, το επόμενο βήμα συντελείται από τα «κινήματα αντίστασης» μεταναστών!

Επί της ουσίας πρόκειται για της πρώτες καλά οργανωμένες ομάδες μεταναστών στους σουηδικούς δρόμους, όντας έτοιμες να συγκρουστούν με όποιον θελήσει να τους εμποδίσει.

Η δημιουργία των πρώτων «κινημάτων αντίστασης» μόνο τυχαία δεν είναι καθώς στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από λίγες μέρες το αντιμεταναστευτικό κόμμα κέρδισε σημαντικό έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η Σοσιαλδημοκρατία είχε μία «παράδοση» να κυβερνά την χώρα, έχοντας ως πολιτική της τα «ανοικτά σύνορα για όλους».

Ως…δια μαγείας, με το που αυξήθηκε η επιρροή του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας, στο Μάλμε, την πόλη με τους περισσότερους μετανάστες, γιγαντώνεται το «Κίνημα Αντίστασης».

Η εν λόγω ομάδα (προς το παρόν όχι ένοπλη) απευθύνεται σε μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Μάλιστα δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση σε μετανάστες που υποστηρίζουν πως έπεσαν θύματα ρατσισμού.

Την Κυριακή, η πρώτη ηχηρή επίδειξη «Αντίστασης» συγκέντρωσε αρκετούς εκατοντάδες εθελοντές.

Ένα από τα συνθήματα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Sydsvenskan, ήταν «Χτυπήστε δυνατά! Αυτή η πόλη, αυτή η χώρα, όλα είναι δικά μας!»


Υπόψιν πως όλα αυτά συμβαίνουν στην Σουηδία, την χώρα…υπόδειγμα όσο αφορά την περίθαλψη των προσφυγικών πληθυσμών αλλά και την επακόλουθη ένταξή τους στην σουηδική κοινωνία. 

Τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων ακούγονται ως ανέκδοτο σε μία χώρα που μαζί με τη Γερμανία έχει δεχθεί και εντάξει τους περισσότερους μετανάστες τα τελευταία χρόνια. 

Μαντέψτε ποια άλλη χώρα-υπέρμαχος των ανοικτών συνόρων έχει σειρά στην Ευρώπη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.