Μιλάνε για παγκόσμιο ασθενή που δεν θα αντέξει την αστάθεια – Ο Α.Τσίπρας ζητά παγκόσμιο ηγέτη τύπου Μαντέλα (ΒΙΝΤΕΟ) - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μιλάνε για παγκόσμιο ασθενή που δεν θα αντέξει την αστάθεια – Ο Α.Τσίπρας ζητά παγκόσμιο ηγέτη τύπου Μαντέλα (ΒΙΝΤΕΟ)


Η παγκόσμια οικονομία δείχνει ασταθής, οι πολιτικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν και οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να είναι ανίσχυρες αν κάτι στραβώσει!

Αυτά αναφέρει, ο οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), Claudio Borio, προετοιμάζοντας τους πάντες για όσα έρχονται και θα προκαλέσουν ενδεχόμενα την έλευση «παγκόσμιας κυβέρνησης» με έναν παγκόσμιο «πρωθυπουργό», η οποία θα «γιατρέψει« τον ασθενή, όπως ονομάζει την παγκόσμια οικονομία-κοινωνία.

Τόνισε, σύμφωνα με το Bloomberg, πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αναπόφευκτες, συμπεριλαμβανομένης της αναταραχής στην αγορά, όπως αυτή που παρατηρείται στις αναδυόμενες αγορές, ως αποτέλεσμα της σφικτής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Federal Reserve και της ανατίμησης του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι απροετοίμαστοι για την επόμενη καθοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Με τα επιτόκια που εξακολουθούν να είναι ασυνήθιστα χαμηλά και με τους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών να εξακολουθούν να φουσκώνουν όπως ποτέ άλλοτε, στο ιατρείο δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να περιθάλπει τον ασθενή και να του ξαναδίνει υγεία, ή να τον φροντίσει σε περίπτωση υποτροπής. Επιπλέον, η πολιτική και κοινωνική αντίδραση κατά της παγκοσμιοποίησης προσθέτει στον πυρετό κι επιπρόσθετα προβλήματα», τόνισε, όπως αναφέρει το Newmoney.

Συνεχίζοντας την αλληγορία με τον παραλληλισμό οικονομία- υγεία, είπε ότι οι πρόσφατες οδηγίες της αγοράς «είναι παρόμοιες με τα συμπτώματα απόσυρσης του ασθενούς».

Μια ασθενής παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, με τις αντιδράσεις κατά της παγκοσμιοποίησης να αυξάνονται και την «λύση» του «γύψου», αν επικαλεστούμε παρόμοια παραδείγματα από την Ελλάδα, να πλησιάζει.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πολυπροβεβλημένος πρωθυπουργός μας ζήτησε μέσω του ΟΗΕ, παγκόσμιο ηγέτη τύπου Μαντέλα, δηλαδή υποτιθέμενο ανθρωπιστή, ο οποίος θα… προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις για… «έξοδο από την παγκόσμια κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.