Μειώνεται ο πληθυσμός στον ακριτικό Έβρο – Κίνδυνος για την εθνική υπόσταση της Θράκης - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Μειώνεται ο πληθυσμός στον ακριτικό Έβρο – Κίνδυνος για την εθνική υπόσταση της Θράκης


Ολοένα και περισσότερο μειώνεται ο πληθυσμός του ακριτικού Έβρου, με βάση τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων για το έτος 2018 (μέχρι και τον Αύγουστο).

Όπως καταδεικνύει και το Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πολιτών, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη», η υπογεννητικότητα καταδικάζει τον νομό σε μια διαρκή μείωση Ελλήνων, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει αναστροφή του κλίματος.

Αναλυτικότερα, σε όλους τους δήμους του Έβρου, οι γεννήσεις (815 στον αριθμό) είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τους θανάτους (συνολικά 1.151), όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Πρόκειται δηλαδή για έναν αριθμό μικρότερο κατά 336 άτομα, την ώρα που παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν από Αιγαίο και Θράκη στην χώρα μας, ενώ η Τουρκία καραδοκεί για τα θρακιώτικα εδάφη.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και ένα θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση, καθώς στατιστικά οι γάμοι που τελέστηκαν μέσα στο 2018 είναι περισσότεροι (μέχρι στιγμής 274), σε σχέση με τα διαζύγια που εκδόθηκαν (41). Η διαφορά λοιπόν κυμαίνεται σε ποσοστό 15%.

Με πληροφορίες από την τοπική εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.