Ιδού η Εγκληματική Οργάνωση του Δήμου Φυλής και τα οικονομικά εγκλήματα της για τα οποία δεν μιλά πλέον κανείς - Μόνο που η σιωπή σε κάνει συνένοχο - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ιδού η Εγκληματική Οργάνωση του Δήμου Φυλής και τα οικονομικά εγκλήματα της για τα οποία δεν μιλά πλέον κανείς - Μόνο που η σιωπή σε κάνει συνένοχο

Σχετική εικόνα

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας - Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής.

Ιδού η διαφθορά και η διαπλοκή των δήμων!
Δείτε πως από έναν Δήμο έχουν εξαφανιστεί πάνω από 500.000.000 ευρώ (με καταλογισμούς κλπ και εξάλλου αυτό το χρέος ρυθμίστηκε από τον νυν δήμαρχο για 2.200 χρόνια) και σκεφτείτε, από όλους τους δήμους της χώρας πόσα λεφτά λείπουν; Και τώρα αναρωτηθείτε. Πόσοι απολογήθηκαν και εντέλει τιμωρήθηκαν γιαυτά τα χρέη; Ειδικά του Δήμου Φυλής... Η απάντηση είναι η εξής: KANEIΣ! 

Με βάση της σύμβαση του Παλέρμο, εγκληματική οργάνωση θεωρείται κάθε ομάδα η οποία έχει δομή, αρχηγία και ασκεί εξουσία η οποία αποφέρει παράνομο κέρδος.

Στην δική μας την περίπτωση, οι παρατάξεις που έχουν διοικήσει τον δήμο και επί των ημερών τους χάθηκαν εκατομμύρια, έχουν δομή, έχουν επικεφαλής και οι δραστηριότητες τους αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ!

Αφορμή για να γράψω την παρακάτω επιστολή στέκεται το γεγονός της συνομιλίας μου με διάφορους ανθρώπους πέραν της περιοχής μας. 

Συγκεκριμένα κάποια φίλη, εργαζόμενη σε εταιρεία ραδιοταξί, μου ανάφερε πως και οι τρεις περιοχές που απαρτίζουν τον Δήμο Φυλής, (Ζεφύρι – Άνω Λιόσια – Φυλή) είναι «επικίνδυνες» (και χωρίς εισαγωγικά) περιοχές. 

Αυτός είναι όμως και ο λόγος της συστράτευσης όλων όσων συμμετέχουμε υπό την σημαία της «Ελληνικής Αυγής για την Φυλή». 

Να αλλάξει το καθεστώς που τόσο πολύ έχει στιγματίσει την περιοχή μας. 

Πως την ξέρουν την Φυλή οι περισσότεροι; 

Από τους ρομά, την χωματερή, και την άκρατη διαφθορά.
Αμέσως μετά την ξέρουν από τις ταβέρνες της. 

Που είναι τα πάρκα; 
Που είναι οι χώροι αναψυχής και άθλησης; 
Που είναι οι χώροι δραστηριοτήτων για την νεολαία;
Που είναι η ερασιτεχνική δημιουργία και η ανάδειξη της; 

Θα μπορούσα να ρωτάω για ώρα που είναι όλα όσα σε άλλους δήμους θεωρούνται αυτονόητα.
Στον δικό μας δήμο, το μόνο που είναι αυτονόητο είναι τα φθηνοπανηγύρια που διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος, η διαπλοκή και η διαφθορά, η εγκληματικότητα των... ρομά και τα σκουπίδια.

Έχουμε αναφερθεί και θα αναφερθούμε ξανά στην εγκληματικότητα και στα σκουπίδια.

Επειδή σήμερα είναι μια αποφράδα ημέρα για τον Δήμο μας, λόγω των νεκρών από τον σεισμό, θα θέλαμε στην μνήμη τους και για την δικαίωση όσων εμειναν ζωντανοί να πνίγονται με τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς, να μιλήσουμε για το μέγα σκάνδαλο με τα αδόμητα και τους ανθρώπους που πήραν τα σεισμοδάνεια:

Μιλάμε για το άκρον άωτον του κυβερνητικού εμπαιγμού - με τη... βοήθεια της «πράσινης» πλειοψηφίας του δήμου - όπου έζησαν και ακόμη ζουν εδώ και χρόνια εκατοντάδες σεισμόπληκτες οικογένειες των Ανω Λιοσίων.

Ενώ, λοιπόν, ο δήμος σε συνεργασία με την κυβέρνηση είχαν εξαγγείλει - λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 - και ξεκινήσει με τυμπανοκρουσίες πρόγραμμα για την ανακατασκευή των κατεδαφιστέων (κόκκινων) σπιτιών, τώρα αποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα αυτό - 19 χρόνια μετά το σεισμό - παραμένει μια καλοστημένη απάτη.

Σημειώνουμε πως κυβέρνηση και δήμος, προκειμένου να πείσουν τους σεισμόπληκτους να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, είχαν υποσχεθεί την κατασκευή νέου σπιτιού με 150.000 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο και την κατασκευή του υπογείου δωρεάν, με τη δέσμευση να τα παραδώσουν «με το κλειδί στο χέρι».

Όλα αυτά θα έπρεπε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, να είχαν γίνει μέχρι το Μάρτη του 2002. Σύντομαι όμως τους είπαν: «φτιάξτε το μόνοι σας»! 

Οπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, το πρόγραμμα της ανάπλασης και αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων Ανω Λιοσίων αφορά 1.300 διώροφα και τριώροφα κτίρια κατοικιών για 2.700 οικογένειες και επίσης χώρους εμπορικής δραστηριότητας, με συνολικό κόστος 65 δισ. δρχ. ή 59 δισ. δρχ. όπως δείχνουν οι σχετικές ταμπέλες. Η χρηματοδότηση θα προερχόταν από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Δήμο Ανω Λιοσίων, ενώ επιπλέον ποσά θα κατέβαλαν και οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι.


Ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές του Δήμου, η αποκατάσταση που υποσχέθηκαν βρίσκεται ακόμα στα... υπόγεια.

Εκτός από τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τα χρήματα που έδωσαν οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι, το μόνο κονδύλι που είναι γνωστό ότι έχει διατεθεί είναι ακόμη 12.700.000 ευρώ (4,3 δισ. δρχ.) από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κυρίως για τις μελέτες. Τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή αυτά που θα προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Δήμο, προφανώς δεν έχουν δοθεί ποτέ και ούτε υπάρχει περίπτωση να δοθούν σύντομα...
Εκοβαν κορδέλες...
Υπενθυμίζουμε ότι στις 13 Σεπτέμβρη 2001, στα Ανω Λιόσια, με περίσσια υποκρισία σε πανηγυρική φιέστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε υπερήφανος για την κυβέρνησή του που προχωρούσε στο πρόγραμμα αυτό. Τότε, στην πρόσκληση που είχε δοθεί στους δημοσιογράφους να την καλύψουν, μιλούσαν για την παράδοση 100 διώροφων κατοικιών, στη συνέχεια γίνονταν λόγος για 39 και τελικά όλοι είδαμε να παραδίδονται τα κλειδιά μπροστά στις κάμερες μόνο σε δύο οικογένειες δικαιούχων...
Θαυμάστε, όμως, την τεράστια υποκρισία με την οποία διάνθισε το λόγο του τότε ο πρωθυπουργός: «Η κυβέρνηση στηρίζει τεχνικά και οικονομικά την προσπάθεια του δήμου, ενώ σημαντικά ποσά εκταμιεύονται και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Αισθάνομαι ευτυχής βλέποντας την προσπάθεια να πιάνει τόπο». Και σε άλλο σημείο: «Μέσα από την τραγωδία αυτή ήρθε στο προσκήνιο η επάνοδος του θεμελιακού ρόλου του κράτους. Μια αλήθεια που πρέπει να είναι πάντοτε οδηγός μας: το κράτος να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, να γίνεται έκφραση του κοινωνικού, να λειτουργεί αποτελεσματικά σαν φορέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης»!!
Τις ίδιες «πομφόλυγες» είχε εκστομίσει και ο παριστάμενος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ - τότε - Κ. Λαλιώτης: «Αυτή τη στιγμή - δήλωνε - τα λόγια είναι περιττά, όταν οι συγκεκριμένες πράξεις, τα συγκεκριμένα έργα, που αφορούν την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, είναι ορατά και αποτελούν μια πραγματικότητα»!

Το πόσο θεμελιακός αναδεικνύεται ο ρόλος του κράτους τους και πόσο πραγματικότητα αποτελεί η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, το νιώθουν πλέον στο «πετσί» τους οι σεισμόπληκτοι και των Ανω Λιοσίων...

Θα μιλήσουμε λοιπόν για την διαπλοκή και την διαφθορά που ξεκινά από τον Παπαδήμα και φτάνει στον Χ. Παππού, ενόψει μάλιστα προεκλογικής περιόδου. Για να μπορέσουμε έτσι να ανιχνεύσουμε τα φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα (υποψηφίους και νυν δημοτικούς συμβούλους) που παρουσιάζονται ως "νέα πρόσωπα", έτοιμα να βουτήξουν στις κολυμπήθρες του πολιτικού Σιλωάμ. 

Δεν είναι μόνο οι Δήμαρχοι Παπαδήμας, Χριστοφιλάκης, Παππούς και Μπουραϊμης  που συνετέλεσαν, εξέθρεψαν και γιγάντωσαν την διαφθορά στον Δήμο. Είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πλαισίωναν κατά περιόδους τους δημάρχους αυτούς. Και σήμερα πολλοί από αυτούς αναζήτησαν πόρτα για την Ελληνική Αυγή, αποκρούστηκαν και τώρα φωτογραφίζονται αλλού. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν θα εξαιρεθεί από την σπάθη του ελέγχου και της όποιας τιμωρίας όταν έρθει η ώρα. 

Γιατί τα ερωτήματα στον μη διεφθαρμένο κόσμο της Φυλής παραμένουν:


 • Που ήταν και τι έκαναν όλοι εκείνοι όταν αποκαλύπτονταν τα ένα σκάνδαλο μετά το άλλο; 
 • Τι έκαναν οι ίδιοι ώστε να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα; 
 • Τι παρίσταναν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Τους ωραίους; 
 • Πως χάνονταν τόσα εκατομμύρια κάτω από την μύτη τους; 
 • Τι διάολο έλεγχο έκαναν; Ή μήπως δεν έκαναν; 

Σημειώστε ότι τον Ιούνιο 2005 κατά τον απολογισμό του έτους 2004 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι η αποστολή Ευρώ 10 εκ. από τον πρώην Δήμαρχο Άνω Λιοσίων στην Ελβετία και η δημιουργία ελλείμματος Ευρώ 53,7 εκ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν τα δύο μεγαλύτερα σκάνδαλα... Τουλάχιστον για εκείνη την εποχή! 
Σκάνδαλα που έως σήμερα δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους την έκταση καθώς οι διάφοροι δημάρχοι κοιτούσαν να συμψηφίσουν τα οικονομικά εγκλήματα των προηγούμενων με τα δικά τους οικονομικά εγκλήματα.

Με αυτό τον τρόπο πολιτεύθηκε ο Χ. Παππούς, μετά τον Ν. Παπαδήμα, έτσι και ο Δ. Μπουραϊμης μετά τον Χ. Παππού και τώρα περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα μαντάτα...! 
Να μιλήσουμε λοιπόν για τα 53 εκ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων; Ποσό το οποίο ακόμη είναι ανοικτό και ουδείς, το τονίζω αυτό, ΟΥΔΕΙΣ έχει διωχθεί μέχρι σήμερα για την συγκεκριμένη ατασθαλία;
 Να μιλήσουμε για τα 10 εκ. ευρώ του ΟΔΔΥ που πήγαν στην Ελβετία μέσω του Δημάρχου Παπαδήμα; Ποσό για το οποίο πολύ μελάνι έχει χυθεί αλλά ουδέποτε έχουμε ακούσει πειστικές αναφορές, γιατί επέστρεψαν μόνο τα 9 εκ. περίπου (χωρίς τους τόκους) καθώς και γιατί δεν τιμωρήθηκε ποτέ ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όσοι συναίνεσαν στο οικονομικό έγκλημα. 
Μήπως, το ότι ο Παπαδήμας επέστρεψε τα 9 από τα 10 εκ. ευρώ, αυτό τον απαλλάσσει των ευθυνών του; 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ποιοι δίνουν άλλοθι και άφεση αμαρτιών στον Δήμαρχο της διαπλοκής και της διαφθοράς και ΓΙΑΤΙ; Υπάρχει μήπως κάποια εντολή; Και από ποιον;

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαδήμας δημαρχος ανω λιοσίων σημίτης

Σχετική εικόνα

Ιδού απόσπασμα από το πόρισμα των ελεγκτών:


Αξίζει να σημειωθεί πως η τότε δικαστική έρευνα επικεντρώθηκε στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου, γιατί όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές, από τα 10 εκατ. ευρώ «ποσό 1.205.950 ευρώ δεν αντικρίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτικών επιχειρήσεων»! Εκεί, δηλαδή, που ο δήμαρχος υποστήριξε ότι διέθεσε τελικά τα χρήματα...

Ιστορικό: 

Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2003, όταν ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων έκανε προσωπικό συμψηφισμό με τον πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) για χρωστούμενα ανταποδοτικά τέλη τουλάχιστον μίας δεκαετίας (1993-2002). Το ποσό που έπρεπε κανονικά να καταβάλει ο ΟΔΔΥ ήταν 20 εκατ. ευρώ.

Η λύση βρέθηκε ακριβώς στη μέση και η πληρωμή έγινε με τραπεζική επιταγή. Μόνο που τα χρήματα αντί να κατατεθούν στο Ταμείο Π
αρακαταθηκών και Δανείων, πήγαν σε ιδιωτική τράπεζα και μάλιστα ταξίδεψαν μέχρι την Ελβετία. 

Τι είχε πει τότε ο ίδιος ο Παπαδήμας; 
«Δεν κατέθεσα τα χρήματα στο λογαριασμό του δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, γιατί εκεί χρωστούσαμε και θα μας τα παρακρατούσαν». Πήρα, λοιπόν, προσφορές από τράπεζες για το επιτόκιο που θα έδιναν στο δήμο, εάν κατέθετα εκεί τα χρήματα και η HSBC μου έδωσε το καλύτερο. Αν υπάρχουν διαδικαστικές παρατυπίες, δεν το γνωρίζω. Δεν ζημίωσα όμως κανέναν, ούτε ωφέλησα τον εαυτό μου ή τρίτο πρόσωπο. Ολες οι ενέργειες μου έγιναν για το συμφέρον του δήμου». 


Από το  1990 ο Παπαδήμας, εκλεγόταν συνεχώς για 4 τετραετίες. 
Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο 2005  κάτω από το βάρος των σκανδάλων. 
Όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των κατοίκων οι καθημερινοί ψίθυροι έλεγαν ότι στον δήμο γίνεται κακοδιαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς όμως ποτέ αυτά να λάβουν επίσημη μορφή.

Όμως με το υπ’ αριθ. 1019421/6065/310-Α/13.3.2003 έγγραφο του Ειρηνοδικείου Αχαρνών και της υπ’ ΕΓ78-02/101 παραγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητήθηκε η διενέργεια Οικονομικού – Διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Άνω Λιοσίων – Δημοτικές Επιχειρήσεις Δήμου Άνω Λιοσίων.


Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ.Απ.Δράκος και Χαρ. Τούσης διενήργησαν έλεγχο μόνο στον Δήμο Άνω Λιοσίων (ο έλεγχος στις δημοτικές επιχειρήσεις όπου εκεί κατευθύνονταν όλα τα χρήματα ΔΕΝ ολοκληρώθηκε ποτέ) και εξέδωσαν τα  πορίσματα 97/14.11.2003, 224/27.10.2004 και τις καταλογιστικές αποφάσεις 2571/6.7.2004, 4750/26.11.2004 που συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα.

                                                     Καταλογισμοί

                     ΕΥΡΩ
Αιτιολογία

Απόφαση
Κεφάλαιο
Προσαυξήσεις

Σύνολο
2571/6.7.2004
8.176.889,58
5.725.935,22
Διπλοπληρωμές Τιμολογίων!!!
13.902.824,80
4750/26.11.2004
7.255.403,85
5.418.129,15
Διπλοπληρωμές Τιμολογίων!!!
12.673.533,00
1017/25.2.2005
9.503.000,00
1.787.040,00

11.290.040,00
4254/18.10.2005
53.700.000,00
12.368.152,00
Έλλειμμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και   Δανείων από ακάλυπτες επιταγές

ΣΥΝΟΛΟ
78.635.293,43
25.299.256,37

103.934.549,80
                                                                                                        
 Από τις αποφάσεις 2571/6.7.2004 και 4750/26.11.2004 των επιθεωρητών αποδεικνύεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων έκανε διπλοπληρωμές τιμολογίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθεί η εξιστόρηση για τα άλλα δύο από τα τέσσερα ποσά του παραπάνω πίνακα.

Έλλειμμα Ευρώ 53.700.000 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Το έλλειμμα του Δήμου Άνω Λιοσίων περιγράφεται στο πόρισμα 97/14.11.2003 των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεωρήσεως Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Αττικής, Απ. Δράκου Χαρ.Τούση, (πόρισμα σελίδες 3-4) και το οποίο διαπίστωσε ότι την 12.5.2003 στην ταμειακή διαχείριση του δήμου εισήχθησαν οι εξής δύο επιταγές:
 
Ημερομηνία
Αριθμοί
Ποσά
Τράπεζα
Εκδότης
Αποδέκτης
12.5.2003
24198437-8
28.700.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων
12.5.2003
24198436-6
25.000.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων  Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων

Οι ανωτέρω δύο επιταγές πληρώθηκαν από τον Ελεγκτή Εξόδων ΟΤΑ στην Δ.Ο.Υ Άνω Λιοσίων με την έκδοση της υπ’ αριθμόν 57041563-2/12.5.2003 επιταγής λογαριασμού 270 του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού Ευρώ 53.700.000 υπέρ του Δημάρχου Άνω Λιοσίων κ.Ν.Παπαδήμα η οποία κατατέθηκε στον λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων.

Όμως οι δύο επιταγές της Εθνικής δεν εισπράχθηκαν ποτέ από μεριάς του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να κατατεθούν στον λογαριασμό 270 αφού οι υπάλληλοι Μπράβος Κωνσταντίνος Ελεγκτής ΟΤΑ και Παλαπέλας Απόστολος διαχειριστής Δ.Ο.Υ με έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και πήραν πίσω τις επιταγές της Εθνικής Τράπεζας και τις παρέδωσαν στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Νικόλαο Παπαδήμα με αποτέλεσμα την δημιουργία ελλείμματος Ευρώ 53,7 εκ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμο Άνω Λιοσίων και πιο συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο κ.Ν.Παπαδήμα.

Από την ημερομηνία δημιουργίας του ελλείμματος, κανένας αρμόδιος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν κινήθηκε δικαστικά για την είσπραξη του ποσού αυτού και ίσως να πρέπει να πούμε δόξα τω θεω που μπόρεσαν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταλογισμού του.

Σύμφωνα με την επιστολή 5506/24.2.2004 της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Ατζάμπο δεν έχει συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο την 15.7.2003.

Επίσης πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άνω Λιοσίων σε καταγγελία αναφορά τους προς τον Περιφερειάρχη την 14.2.2004 αναφέρουν ότι η απόφαση 255α/16.7.2003 είναι πλαστή.

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού το Δήμου Άνω Λιοσίων στην Ελβετική Τράπεζα Bauer Swiss δεν υπάρχει.

Δεν έχει εξηγήσει ποτέ και είναι ευκαιρία να το κάνει ο κ.Ν.Παπαδήμας πως το ποσό 10.000.000 κατατέθηκε σε λογαριασμό του Δήμου Άνω Λιοσίων στην HSBC (Κατάστημα Βουκουρεστίου, Αθήνα), την 1.9.2003 εστάλησαν Banque Bauer Swiss Γενεύης πάλι σε λογαριασμό του δήμου Άνω Λιοσίων.
Όμως την 19.11.2003 επέστρεψαν 10.028.754,73 ευρώ από άλλη Ελβετική Τράπεζα την Credit Suisse Ζυρίχης για την οποία οι επιθεωρητές δεν αναφέρουν από ποιο λογαριασμό αλλά ούτε τον δικαιούχο.

Πως λοιπόν έφυγαν τα χρήματα από τον λογαριασμό του Δήμου Άνω Λιοσίων από την Banque Bauer Swiss Γενεύης και πήγαν στην Credit Suisse Ζυρίχης; Ποιος ήταν ο δικαιούχος του λογαριασμού στην Credit Suisse Ζυρίχης;
Μήπως έχει την κίνηση αυτών των λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες ο Ν.Παπαδήμας για να την  δείξει στο δικαστήριο και για να διαπιστωθεί μήπως διακινήθηκαν και άλλα ποσά πέρα από τα 10.000.000 ευρώ του ΟΔΔΥ;

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνω Λιοσίων για  είσπραξης του ποσού των ευρώ 10.000.00 από τον ΟΔΔΥ και για ανοίξουν λογαριασμοί σε Ελβετικές Τράπεζες. Δεν έχουν δοθεί ποτέ στην δημοσιότητα η κίνηση των λογαριασμών στις δύο Ελβετικές Τράπεζες αλλά ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνω Λιοσίων παρά το γεγονός ότι δικαιούχος του ενός λογαριασμού στην Banque Swiss ήταν ο Δήμος Άνω Λιοσίων.
Τα παραπάνω είναι σύννομες ενέργειες;
Οι καταλογισμοί στον Δήμο Άνω Λιοσίων από ενέργειες του πρώην Δημάρχου Ν.Παπαδήμα είναι καλή και χρηστή διοίκηση; 

Το έλλειμμα περιγράφεται στο πόρισμα  97/14.11.2003 των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεωρήσεως Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Αττικής, Απ. Δράκου Χαρ.Τούση, (πόρισμα σελίδες 3-4) και το οποίο διαπίστωσε ότι την 12.5.2003  στην ταμειακή διαχείριση του Δήμου Άνω Λιοσίων εισήχθησαν οι εξής δύο επιταγές με το αιτιολογικό Έσοδα υπέρ Δήμου Άνω Λιοσίων για την πληρωμή κοινοπρακτικού δανείου:

Ημερομηνία
Αριθμοί
Ποσά
Τράπεζα
Εκδότης
Αποδέκτης
12.5.2003
24198437-8
28.700.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων
12.5.2003
24198436-6
25.000.000 Ευρώ
Εθνική
Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων

Στην συνέχεια ο Δήμος Άνω Λιοσίων εξέδωσε τα χρηματικά εντάλματα: 924/12.5.2003 Ευρώ 28.700.000 και 925/12.5.2003 Ευρώ 25.000.000 με αιτιολογία Καταβολή απαίτησης Εθνικής Τράπεζας από Έσοδα ΕΣΔΚΝΑ για κάλυψη δόσης κοινοπρακτικού δανείου υπέρ Διευθυντού ΔΟΥ Άνω Λιοσίων. Τα χρηματικά εντάλματα δεν συνοδεύονταν από νόμιμα δικαιολογητικά ενώ πλασματική ήταν η επίκληση της αιτιολογίας για την στοιχειοθέτηση της δαπάνης.

 Τα ανωτέρω χρηματικά εντάλματα  πληρώθηκαν από τον Ελεγκτή Εξόδων ΟΤΑ στην Δ.Ο.Υ Άνω Λιοσίων με την έκδοση της υπ’ αριθμόν 57041563-2/12.5.2003 επιταγής λογαριασμού 270 του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού Ευρώ 53.700.000 υπέρ του Δημάρχου Άνω Λιοσίων κ.Ν.Παπαδήμα η οποία κατατέθηκε στον λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων.

Η πληρωμή δεν ήταν νομότυπη αφού δεν συνοδεύονταν από νόμιμα δικαιολογητικά ενώ ο Ελεγκτής Εξόδων ΟΤΑ παράνομα προέβη στην πληρωμή.

Η παραπάνω πληρωμή δεν ήταν νόμιμη. Στην συνέχεια οι δύο επιταγές  της Εθνικής Τράπεζας δεν εισπράχθηκαν ποτέ από μεριάς του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να κατατεθούν στον λογαριασμό 270 αφού οι υπάλληλοι Μπράβος Κωνσταντίνος Ελεγκτής ΟΤΑ και Παλαπέλας Απόστολος διαχειριστής Δ.Ο.Υ με έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνικών Έργων του Δήμου Άνω Λιοσίων μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και πήραν πίσω τις επιταγές της Εθνικής Τράπεζας και τις παρέδωσαν στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Νικόλαο Παπαδήμα με αποτέλεσμα την δημιουργία ελλείμματος Ευρώ 53,7 εκ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμο Άνω Λιοσίων και πιο συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο κ.Ν.Παπαδήμα.

Από την ημέρα δημιουργίας του ελλείμματος κανένας αρμόδιος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν κινήθηκε δικαστικά για την είσπραξη του ποσού.

 Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

-Την 3.9.2004 ενημερώθηκε  ο Πρωθυπουργός και την 6.9.2004 (ΑΠ.Κ5781/6.9.2004 κατατέθηκε φάκελος με στοιχεία στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Βουλή. Από αυτό το χρονικό σημείο ξεκινά η έναρξη ενεργειών από μεριάς Δημοσίου για τον καταλογισμό του ελλείμματος αφού μέχρι τότε παρά το τεράστιο έλλειμμα κανείς δεν ενδιαφερόταν να ανοίξει η υπόθεση!!!

Με επιστολές στις 9.9.2004 και 17.9.2004 η Προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ.Στ.Δελή διαβίβασε αναφορές στους υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ.Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Αλογοσκούφη.

Με την ΑΠ2877/26.10.2004 επιστολή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και Οικονομικών κ.Γεώργιος Μέργος  απάντησε στην επιστολή του Γραφείου του Πρωθυπουργού ότι η Δ/νση Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει κινήσει την διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα καταγγελλόμενα.

Το αποτέλεσμα της ένορκης Διοικητικής Εξέτασης δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Την 18.10.2005 με την καταλογιστική απόφαση 4254 των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Απ.Δράκου και Χαρ.Τούση  καταλογίστηκε στον Δήμαρχο κ.Ν.Παπαδήμα και στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΑΛΑ κ. Θ. Καρπουζά το ποσό των Ευρώ 53.700.000 καθώς και προσαυξήσεις Ευρώ 12.368152, συνολικά δηλαδή Ευρώ 66.068.152 ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραπάνω υπόθεση είναι τα εξής:
 • α. Τι έπραξε η διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων παραθέτοντας ημερομηνίες και ενέργειες για το έλλειμμα των Ευρώ 53,7 εκ που δημιούργησε ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων;
 • β. Σωστά παρέμεινε στην θέση του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή μήπως με τις ενέργειες ουσιαστικά κάλυψε τον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων;
 • γ. Τι έπραξαν οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την είσπραξη του ανωτέρω ποσού από τον Δήμο Άνω Λιοσίων.
 • δ. Γιατί ο Περιφερειάρχη Αττικής κ.Χαρ.Μανιάτης στον οποίο κοινοποιήθηκαν όλα τα πορίσματα (ήδη από τον Ιανουάριο 2004) δεν επέβαλλε καμία ποινή στον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων; ( Ο δήμαρχος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο 2005)
 • ε. Που βρίσκεται η παραπάνω υπόθεση από πλευράς Υπουργείων σε σχέση με την δικαιοσύνη. Θα στείλουν οι Υπουργοί την υπόθεση και άλλες πολλές ακόμη που έχουν σχέση με τον Δήμο Άνω Λιοσίων στην δικαιοσύνη; 
 • στ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης των καταγγελλόμενων στην επιστολή που είχα αποστείλει 3.9.2004 στο Γραφείο του Πρωθυπουργού αφού ο τότε Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών κ.Μέργος δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει;
 • ζ. Γιατί ο επόμενος Δήμαρχος Άνω Λιοσίων, κ.Χρ.Παππούς δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για να αποκαλύψει που πήγαν τα 53,7 εκ. Ευρώ;
 • ε. Πως κάλυψε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το έλλειμμα των Ευρώ 53,7 εκ.; 
 • στ. Σε ποιά τσέπη έχουν καταλήξει τα χρήματα; 
 • ζ. Το έλλειμμα ή κλοπή δηλαδή έχει συμπεριληφθεί στο χρέος της χώρας το οποίο καλούμαστε να αποπληρώσουμε;
 • η. Έχουν ζητηθεί να ανοίξουν οι τυχόν λογαριασμοί του Νικολάου Παπαδήμα στην Ελβετία καθώς και του επόμενου Δήμαρχου Χρήσοτου Παππού μαζί με όλους τους συγγενείς τους 1ου βαθμού;
Από την όλη ιστορία προκύπτει ένα βασικό ερώτημα: 

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, αφού προηγουμένως τον δίωξε; Ποιος ήταν ο λόγος; Μήπως ήταν οι δυο λογαριασμοί και τα ποσά που υπήρχαν εκεί και που αναφέρονται απ' ευθείας στο Νίκο Παπαδήμα ως Δήμαρχο Άνω Λιοσίων;


ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ;Λογαριασμός 1: Bangue Bauer Swiss - Γενεύη
Λογαριασμός 2: Credit Suisse - Ζυρίχη 

Θα μας απαντήσεις δήμαρχε, τι σημαίνει αυτό το "cash euro 835.798.077,84"
Το ερεύνησες ποτέ σου; 
Είναι λογαριασμός τραπέζης; Ή είναι σύνολο ποσού; Ποιος θα μας απαντήσει; 

Ποιος έλεγξε τους δυο λογαριασμούς; 
Τι ποσά βρέθηκαν εκεί αν έγινε έλεγχος και γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν; 

Θα σας πω αμέσως λοιπόν γιατί ο Παππούς βράβευσε τον Παπαδήμα, για να καταλάβετε πως λειτουργεί η διαφθορά και η διαπλοκή στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο Χρήστος Παππούς ανέλαβε την Δημαρχία από τον Παπαδήμα και τον αντικαταστάτη του Παπαδήμα, κ. Χριστοφιλάκη στις εκλογές του 2006.

Θέλετε να μιλήσουμε για το ποσό των επιχορηγήσεων που έλαβε ο δημοτικός ραδιοσταθμός από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως και τις 30 Απριλίου 2010 από το δήμο Ανω Λιοσίων, επί δημαρχίας Παππού πλέον και που με τις διπλοτιμολογήσεις, τις παράνομες αγορές και τα πλαστά τιμολόγια ο Δήμος ζημιώθηκε με 25.700.000 ευρώ;Ιδού τι γράφουν οι ελεγκτές στο πόρισμα τους:

«Ειδικότερα, σε λογαριασμό που περιγράφεται με την ονομασία «δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς» διαπιστώθηκε ότι από τα 7 εκατ. ευρώ, περίπου τα 5,5 διατέθηκαν για δαπάνες που δεν αφορούσαν τον σκοπό του ραδιοσταθμού, αλλά «παρανόμως προμήθειες ή υπηρεσίες που αφορούσαν σε δραστηριότητες του Δήμου Ανω Λιοσίων, νομικών προσώπων του και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής αυτού, βάσει εντολών του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ραδιοφωνικού σταθμού και ύστερα από αιτήματα του δημάρχου και των αντιδημάρχων του δήμου». 

Ποιοι ήταν οι αντιδήμαρχοι τότε θα μας πεις κ. Δήμαρχε; 

Αποτέλεσμα εικόνας για παππούς παπαδημας

Και συνεχίζει το πόρισμα:
 • Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2007 διατέθηκαν 29.750 ευρώ για γάμους Αθίγγανων και 13.131 ευρώ για είδη καθαριότητας και ποτά. 
 • Κατά τους μήνες Αύγουστο και Οκτώβριο του 2007 δόθηκαν για έξοδα κηδειών 9.503,04 ευρώ, το 2008 δαπανήθηκαν για αγορά σαρδέλας (!) 8.502 ευρώ, για μπλουζάκια 25.000 ευρώ και για ένα κουστούμι 365 ευρώ. 
 • Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2008 διατέθηκαν για τετράδια, μολύβια και στυλό 27.000 ευρώ, ενώ για την αγορά 100 χριστουγεννιάτικων δένδρων 16.350 ευρώ και άλλα 6.426 για ενοικίαση καρουσέλ. 
 • Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2008 δόθηκαν 49.000 ευρώ για φυτά, ενώ τον Μάρτιο του 2009 45.780 ευρώ για πασσάλους καστανιάς.
 • Τον Ιούλιο του 2008 άλλα 29.750 ευρώ για στατική μελέτη αποκατάστασης ζημιών από σεισμό που προκάλεσε ζημιές στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας. 
 • Στις κατηγορίες προμηθειών για τις οποίες ο ραδιοφωνικός σταθμός διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά αναφέρονται επίσης και κάποιες οικοδομικές εργασίες μαζί με τα απαραίτητα υλικά. 
 • Συγκεκριμένα «τον Νοέμβριο του 2007 για οικοδομικά υλικά διατέθηκαν 97.000 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2007 για οργάνωση γραφείου 71.976,91 ευρώ, με ένα τιμολόγιο, τον Ιούλιο του 2007 8.330 ευρώ για κατασκευή κεραμοσκεπής στον ιερό ναό Αγίου Λουκά, τον Ιούλιο του 2008 53.550 ευρώ για προκατασκευασμένη εκκλησία, ενώ τον Οκτώβριο του 2008 46.000 ευρώ για ασφαλτομείγμα. 
 • Το πρώτο πεντάμηνο του 2009 δαπανήθηκαν 35.000 ευρώ για σκυρόδεμα. 
 • Οπως αναφέρουν οι ελεγκτές, για καμία από τις προμήθειες στον ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες υπερέβησαν τις 3.000 ευρώ, δεν εκδόθηκε απόφαση του Δ.Σ., όπως επίσης δεν διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός. 
 • Οπως αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές, διαπιστώθηκε επίσης μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους του ραδιοσταθμού, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στον ΕΔΟΕΑΠ και στο Ταμείο Νομικών. 
 • Επίσης και μη απόδοση οφειλών στην Εφορία, οι οποίες ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. 
 • Από την έκθεση φαίνεται ότι οι επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού έδιναν δάνεια σε εργαζομένους, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν γινόταν αποπληρωμή. 
 • Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει εργαζόμενοι του Δήμου Ανω Λιοσίων επαφίεται στη συνέπεια και στη θέληση του καθενός, γεγονός που συνήθως δεν συμβαίνει. 
 • Μάλιστα στην περίπτωση που οι προαναφερόμενοι έχουν αποχωρήσει ή συνταξιοδοτηθεί από τον δήμο, η αποπληρωμή των δανείων δεν πραγματοποιείται ποτέ».
Δυστυχώς, δεν τελειώνει εδώ ο εφιάλτης της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας:
Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τους Ισολογισμούς του Δήμου. 
Σκίζουν τα πτυχία τους οι οικονομολόγοι όταν τους ρωτάμε, πως συντάσσουν προϋπολογισμούς χωρίς να καταθέτουν ισολογισμούς;

Τελικά αποφάσισε ο Χ. Παππούς και ο αντιδήμαρχος Δ. Καμπόλης να περάσουν στην αντεπίθεση εναντίον του Δημάρχου που διαδέχθηκε τον Χ. Παππού στην πρώτη του θητεία:
Ιδού λοιπόν και η  διοίκηση Μπουραϊμη:

Διαβάζουμε από τηνΈκθεση των Ορκωτών Λογιστών από την οποία προκύπτει έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο της διοίκησης Μπουραΐμη, δηλαδή από την 01-01-2011 μέχρι την 31-08-2014.
Αυτό είχε προκύψει εξάλλου και από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαρίου του 2018 με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2014. Πρόκειται για τον απολογισμό του συγκεκριμένου έτους, στο οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα 11,7 εκατ. ευρώ, που αν προστεθούν στο έλλειμμα των προηγούμενων ετών δηλαδή των περίπου 8 εκατ. ευρώ φτάνει το ποσόν των 20 εκατ.

Για το 2014 το έλλειμμα προήλθε από πληρωμές προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο που ενώ από τις λογιστικές καταστάσεις φαίνεται ότι έγιναν,  από τη διασταύρωση προέκυψε το αντίθετο.

Ειδικότερα χρηματικά εντάλματα συνολικού ποσού 6,9 εκατ. ευρώ δεν έχουν ανευρεθεί, εντάλματα συνολικού ποσού 2,2 εκατ. ευρώ χαρακτηρίστηκαν παραποιημένα και εντάλματα συνολικού ποσού 2,6 εκατ. ευρώ χρειάζονται διερεύνηση, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν διπλοπληρωθεί.

Δείτε λοιπόν πως απαντά ο κ. Μπουραϊμης Δημήτρης, απαντώντας στον εκβιασμό του αντιδήμαρχου κ. Καμπόλη πως θα έρθει ο Ισολογισμός των ετών διακυβέρνησης του ως δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, ακούστε τον προσεκτικά και καταλάβετε πολλά!ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ! 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ!

Πόσοι έντιμοι υπάρχουν σε αυτόν τον πολύπαθο δήμο; 
Όσοι ζωντανοί μαζί μας σε ένα συμπαγές μέτωπο εναντίον τους.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΉ ΒΑΘΕΙΑ!
Δεν χρειαζόμαστε δήθεν καθώς πρέπει "συναινέσεις" με κλέφτες, ψεύτες και απατεώνες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Θοδωρής Τσέλας - Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.