«Πάρτι» φοροδιαφυγής ακόμα και σε γραφείο κηδειών αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ στην Θεσσαλονίκη - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

«Πάρτι» φοροδιαφυγής ακόμα και σε γραφείο κηδειών αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ στην Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για φοροδιαφυγή

Τζίροι εκατομμυρίων αλλά ζημιές αντί για κέρδη και… επιστροφές αντί για πληρωμές ΦΠΑ. Η προκλητική φοροδιαφυγή όμως, που για χρόνια δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί όταν η εφορία βρισκόταν υπό τον πολιτικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτεται πλέον από τους ελέγχους της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι έδειξαν "ζωντανές" επιχειρήσεις που είχαν κάνει σύστημα όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης να μην κόβουν αποδείξεις -ή να μειώνουν με εκ των υστέρων "εκπτώσεις" την είσπραξη- με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους εισοδήματος, αντιθέτως έπαιρναν πίσω και λεφτά από την Εφορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ανεξάρτηρτης Φορολογικής Διοίκησης:

1. Έγινε έλεγχος σε γνωστή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2017 και για τους έξι μήνες λειτουργίας της (το 2017) εμφάνισε μεν ότι είχε ακαθάριστα έσοδα 1.500.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ζημιές ύψους 50.000 ευρώ.

Με στοχευμένο έλεγχο, αποκαλύφθηκε ότι ανακριβής έκδοση αποδείξεων σε 24 περιπτώσεις, συνολικής αποκρυβείσας αξίας 994,45 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η φοροδιαφυγή διενεργείται μέσω εκ των υστέρων "εκπτώσεων" σε ποσοστό περίπου 75% επί της αξίας των εκδοθέντων στοιχείων.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί καθώς κατασχέθηκαν όλα τα αρχεία (txt) από τους εν ενεργεία φορολογικούς μηχανισμούς. Επιπροσθέτως προέκυψαν ανακριβείς δηλωσεις ΦΠΑ ως προς τα έσοδα της επιχείρησης, ύψους άνω των 850.000 ευρώ!

2. Σε άλλο γνωστό κεντρικό καφέ εστιατόριο στη Θεσσαλονικη επεβλήθηκε αναστολή λειτουργίας, μετά από έλεγχο. Η επιχείρηση εμφάνιζε συνεχώς ζημιές επί πέντε συναπτά έτη. Παράλληλα δεν απέδιδε τον ΦΠΑ, καθώς υπέβαλλε συνεχώς πιστωτικές δηλώσεις, με εξαίρεση μόλις δύο χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις.

Εγινε επιτόπου επεξεργασία στα αρχεια (txt) της ταμειακής μηχανής. Για μία μόνον ημέρα και σε 22 απο τις 35 αποδείξεις που είχε κόψει (μόνον για το πρωινό), διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε εκ των υστέρων εικονικές εκπτώσεις σε ποσοστό 99%. Κατασχέθηκαν ολα τα αρχεια απο 1-1-2018 για επεξεργασια.

3. Γνωστό νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής, δέχτηκε πρόσκληση για έλεγχο από την εφορία καθώςδεν είχε υποβάλει καν δήλωση φόρου εισοδήματος για το 2017. Διαπιστώθηκε ότι πέρυσι είχε ακαθάριστα έσοδα 1,386 εκατομμύρια ευρώ.

4. Σε οίκο τελετών στη Θεσσαλονίκη, που πέρυσι είχε πιαστεί να έχει αποκρύψει εισπράξεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, για τις χρησεις πριν το 2012. Ο έλεγχος συνεχίστηκε και, μετα απο επεξεργασια στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι για το έτος 2012, είχε εκδώσει 450 ανακριβείς αποδείξεις και σε 70 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει καν αποδείξεις, συνολικης αξιας 420.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και για το 2013 και τα επόμενα έτη.

5. Σε κέντρο αισθητικής στην Θεσσαλονίκη, μετα απο επεξεργασία, διαπιστώθηκε ότι το 2017 δεν είχε εκδώσει 11.700 αποδείξεις. Απέκρυψε έτσι έσοδα 350.000 ευρώ. Για μόλις 20 ημερες του 2018, εντοπίστηκαν ήδη 200 αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν και η αποκρυβείσα αξία τους προσδιορίστηκε σε 25.000 ευρώ.

6. Σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκαν επιτόπου 600 ανακριβείς εκδόσεις αποδείξεων για στάθμευση με τον μήνα. Μόνον για το 2018, η αξία των εισπράξεων που απεκρύβησαν ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.