Η Άγκυρα κατασκευάζει γεωτρύπανο «για μεγάλα βάθη»: Το χρειάζεται για τα κοιτάσματα νοτίως της... Κρήτης - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Η Άγκυρα κατασκευάζει γεωτρύπανο «για μεγάλα βάθη»: Το χρειάζεται για τα κοιτάσματα νοτίως της... Κρήτης

Η Άγκυρα κατασκευάζει γεωτρύπανο «για μεγάλα βάθη»: Το χρειάζεται για τα κοιτάσματα νοτίως της... Κρήτης

H Toυρκία εδώ και πολύ καιρό έχει βάλει στο «στόχαστρο» τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης και έτσι η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων προχωράει στην απόκτηση νέου γεωτρύπανου που θα της επιτρέψει να πραγματοποιεί εργασίες σε βαθιές θάλασσες.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατανοητό οι βαθιές θάλασσες δεν υπάρχουν μόνο γενικά και αόριστα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά κυρίως νοτίως της Κρήτης στην περίφημη «Λεκάνη του Ηροδότου» η οποία και θεωρείται πραγματικό «χρυσωρυχείο» 

Το γνωστό πλέον πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» δεν είχε την τεχνολογική επάρκεια να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε ανοιχτές θάλασσες όπως η «Λεκάνη του Ηροδότου»


Αυτό το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας Fatih Donmez οταν δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου όπως «το γεωτρύπανο Fatih θα αρχίσει τις γεωτρήσεις τον επόμενο μήνα και η Τουρκία θα αγοράσει και δεύτερο γεωτρύπανο σύντομα»

Το δεύτερο γεωτρύπανο είναι αυτό που θα επιχειρήσει στα πραγματικά μεγάλα βάθη στα οποία δεν μπορεί να επιχειρήσει το πρώτο.

Tην είδηση επιβεβαίωσε και ο Τούρκος δημοσιογράφος Ceyhun Bozkurt ο οποίος είπε στο Sputnik ότι το Fatih είναι το πρώτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, τοποθετώντας την ανάμεσα στις 10 χώρες που διαθέτουν τα δικά τους πλωτά γεωτρύπανα ενώ η κατασκευή ενός δεύτερου γεωτρύπανου θα ξεκινήσει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.