Χρειαζόμαστε δουλειές, ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ - UNPOLITICAL

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Χρειαζόμαστε δουλειές, ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα.

Αρκετοί άνθρωποι πράγματι τα χρειάζονται, γιατί δεν μπορούν να εργαστούν για διάφορους λόγους (κυρίως υγείας). Οι συνάνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια από το Κράτος. Επίσης, είναι λογικό όταν κάποιος άνθρωπος δεν έχει χρήματα, (για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα) να παίρνει κάποιο επίδομα, μέχρι να βρει δουλειά.
Πότε τα επιδόματα γίνονται πρόβλημα

Δυστυχώς, βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα παράλογα στην χώρα μας. Υπάρχουν ΝΕΟΙ άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν να μπει ο μήνας ώστε να πάρουν τα ψίχουλα που μοιράζει το Κράτος. Όταν ένας άνθρωπος δεν δουλεύει στην πιο παραγωγική του ηλικία, πότε θα δουλέψει;

Σαφώς, υπάρχει μεγάλη ανεργία αλλά υπάρχει και κάτι ΑΛΛΟ:

Οι περισσότεροι (όχι όλοι) θέλουν μια άνετη δουλειά, η οποία θα τους αποφέρει πολλά κέρδη.
Σκέφτεται ένας νεαρός:

Γιατί να πάω να δουλέψω για 300 ευρώ μερική απασχόληση (για παράδειγμα), ενώ με τα επιδόματα μπορώ να πάρω τα ίδια λεφτά χωρίς να δουλεύω; Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο η νεολαία, να μην βλέπει τον λόγο να πάει να δουλέψει. Σου λέει (ο άλλος), θα κάτσω να πάρω αυτά που μου δίνει το Κράτος. Ελπίζουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα δώσει κίνητρα στους πολίτες να θέλουν να δουλέψουν, και να παράξουν πλούτο. Η σημερινή κυβέρνηση, πιστεύει στην λογική των επιδομάτων, οπότε είναι δύσκολο να ακολουθήσει άλλο δρόμο
Για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε το εξής:

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την λογική των επιδομάτων μέσα στο αίμα μας. Άσχετα από τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Όλοι θέλουμε από την αρχή της εργασιακής μας ζωής, να βγάζουμε τα χρήματα που βγάζει ο διευθυντής μιας πολυεθνικής.

Αυτό δεν γίνεται αυτόματα όμως, ούτε χωρίς κόπο. Το να είναι κάποιος στέλεχος σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να απογοητευόμαστε σαν κοινωνία συνολικά, επειδή δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτόματα τα όνειρά μας ή μάλλον τα όνειρα που υιοθετήσαμε.
Δεν είναι τυχαίο ότι:

Κάποιες φορές (σπάνια), βγαίνει κάποιος πολιτικός στα τηλεοπτικά παράθυρα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Τότε, όλοι πέφτουνε να…φάνε αυτό το άτομο και μάλιστα αλλάζουν τα λεγόμενά του.

Δείτε μερικά ακραία (για κάποιους) παραδείγματα:Αμέσως άρχισαν όλοι να λένε διάφορα, λες και η συγκεκριμένη κυρία είπε κάτι που δεν λένε πολλοί πολίτες μέσα στα σπίτια τους ή στις καφετέριες.

Πάμε και σε ένα δεύτερο παράδειγμα:


Βλέπουμε λοιπόν, ότι η λογική των επιδομάτων, είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Επίσης βλέπουμε, ότι εύκολα καταδικάζουμε τους πολιτικούς παράγοντες, αλλά δεν καταδικάζουμε τους εαυτούς μας.
Διευκρίνιση

Δεν βγάζουμε…λάδι τους πολιτικούς , Φυσικά και έχουν κάνει πολλά λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.