Η Νέα Τάξη αντεπιτίθεται: Ποινικό αδίκημα στην Ελβετία η άρνηση της ομοφυλοφιλίας – Φυλακή μέχρι τρία χρόνια - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Η Νέα Τάξη αντεπιτίθεται: Ποινικό αδίκημα στην Ελβετία η άρνηση της ομοφυλοφιλίας – Φυλακή μέχρι τρία χρόνια


Η Ελβετία αποφάσισε πως πλέον η ομοφοβία και η τρανσοφοβία, όπως αυτές ορίζονται από την καθεστηκυία τάξη πραγάτων, θα ποινικοποιούνται. 

Τουτέστιν, άπαξ και κάποιος κριθεί ένοχος για ένα από τα παραπάνω αδικήματα, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών στη φυλακή.

Οι Ελβετοί στο κοινοβούλιο ψήφισαν 118 υπέρ και 60 κατά της αλλαγής στον ποινικό τους κώδικα.

Η νέα απόφαση ακολουθεί παρόμοιες από άλλες χώρες.

Ο εθνικός σύμβουλος Mathias Reynard που ηγήθηκε της εκστρατείας είπε: «η ομοφοβία δεν είναι γνώμη. Είναι ένα έγκλημα … η νίκη στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα. Έχω ήδη λάβει εκατοντάδες αντιδράσεις».

Ο Reynard εργάζεται τώρα για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, θέτοντας ως στόχο επίτευξης αλλαγής της νομοθεσίας το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.