Δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες τα πλωτά του ΛΣ στις ελληνικές ακτές: 241 σε δύο ημέρες - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες τα πλωτά του ΛΣ στις ελληνικές ακτές: 241 σε δύο ημέρες

Δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες τα πλωτά του ΛΣ στις ελληνικές ακτές: 241 σε δύο ημέρες

Καθημερινό αγώνα δίνουν τα πληρώματα των πλωτών του ΛΣ και της FRONTEX στο να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στις ελληνικές ακτές.

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες (30/31) ΛΣ και FRONTEX κατάφεραν να μεταφέρουν στην Ελλάδα 241 αλλοδαπούς και αυτό παρά τις συνεχείς περιπολίες της τουρκικής Ακτοφυλακής για τον εντοπισμό διακινητών και παράνομων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην παραλαβή και μεταφορά πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30/10), στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ. παρέλαβε από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.

Στην παραλαβή και μεταφορά σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30/10), στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ. παρέλαβε από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου.

Στην παραλαβή και μεταφορά είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. παρέλαβε από τη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στην παραλαβή και μεταφορά πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. οδήγησε σε ακτή της Λέρου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς την οποία είχε προηγουμένως συναντήσει σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των ακτών ν. Φαρμακονησίου.

Οι επιβαίνοντες της λέμβου αποβιβάστηκαν στην ακτή με ιδία μέσα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από το ΛΣ στο λιμένα Λακκίου Λέρου.

Τέλος στην παραλαβή και μεταφορά εξήντα οκτώ (68) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', η οποία συνίσταται στη μεταφορά αλλοδαπών από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νήσων Χίου και Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Και οι 241 αλλοδαποί, μετά τις τυπικές διαδικασίες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα προς μόνιμη εγκατάσταση, αλλά με τη ρητή απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.