Χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας - Στην 52η θέση παγκοσμίως - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας - Στην 52η θέση παγκοσμίως


Την 52η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 149 χώρες, καταλαμβάνει η Ελλάδα, όσον αφορά το βιοτικό της επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Legatum, η οποία καταγράφει στοιχεία σχετικά με την ευημερία του τόπου, αλλά και τις συνθήκες ζωής.

Η Ελλάδα έπεσε τρεις θέσεις στην κατάταξη από το 2017, αφού σύμφωνα με την έρευνα σημειώνει χαμηλούς βαθμούς στην ποιότητα οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον και στις κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων της.

«Oι Έλληνες ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς τη νύχτα και κατήγγειλαν κλοπή περιουσιακών στοιχείων τους συχνότερα», σημειώνει η Legatum.


Επιπλέον, καταγράφεται πως υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την προσωπική ελευθερία, ενώ τα πράγματα είναι καλύτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία.

«Ένα έθνος ευημερεί όταν έχει μια ανοιχτή οικονομία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ισχυρά θεσμικά όργανα και δυναμικούς ανθρώπους που είναι υγιείς, μορφωμένοι και ασφαλείς. Η ασφάλεια και η προστασία είναι θεμελιώδεις για την ευημερία και ακρογωνιαίοι λίθοι για την οικοδόμηση όλων των πυλώνων ευημερίας», σημειώνει η έρευνα.

Οι ερευνητές του ινστιτούτου προειδοποιούν πως παρά τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου παγκοσμίως, σε σχέση με περασμένα χρόνια, το κενό που υπάρχει μεταξύ των πρώτων και τελευταίων χωρών, είναι τεράστιο.

Διαβάστε όλη την έρευνα εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.