Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια και υποβάλλουμε σχέδιο πτήσης μόνο γι' αυτά» - UNPOLITICAL

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια και υποβάλλουμε σχέδιο πτήσης μόνο γι' αυτά»

Αποτέλεσμα εικόνας για τούρκοι υπεξ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δια στόματος Χάμι Ακσόι, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός πως για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέθεσαν αίτημα για είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς εως σήμερα προτιμούν να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης είπε πως «θεωρούμε πως ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι τα έξι ναυτικά μίλια του θαλάσσιου χώρου».

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση: «Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλης χώρας. Η χώρα μας αναγνωρίζει φυσικά τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».

Επί του πρακτέου είχαμε πολλές τουρκικές ενέργειες που έγιναν για πρώτη φορά:

Για πρώτη φορά οι τουρκικές ΕΔ κατέθεσαν αίτημα για είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

Για πρώτη φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε επίσημη απάντηση ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ αναγνωρίζει η Άγκυρα ως ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο σε μια ύποπτη εποχή που η Ελλάδα πιέζεται για να συρθεί σε διαπραγμάτευση εφ'όλης της ύλης για Αιγαίο, ΑΟΖ, Θράκη και Κύπρο.

Όμως αυτό που έκανε με την δήλωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ ήταν εξόχως θρασύ. Όρισε αυτό, ποιος είναι ο ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος με βάση τα τουρκικά συμφέροντα και όχι με βάση πως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Μας «όρισε» δηλαδή τα «δικαιώματά» μας και την εθνική μας «κυριαρχία».

Αναμένουμε την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.