Για να μην λένε κάποιοι μόνο για εμάς - Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο για ξέπλυμα χρήματος - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Για να μην λένε κάποιοι μόνο για εμάς - Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο για ξέπλυμα χρήματος


Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Αύγουστο.

Ο κρατικός εισαγγελέας της Δανίας απήγγειλε προκαταρκτικές κατηγορίες σε βάρος της Danske Bank για παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος σε σχέση με το παράρτημά της στην Εσθονία.

Η Δανία ξεκίνησε έρευνα τον Αύγουστο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συναλλαγές αξίας δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών μπορεί να ήταν μέρος μιας διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος.

Η Danske Bank εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στο παράρτημά της στην Εσθονία που περιλαμβάνει ύποπτες συναλλαγές μεταξύ του 2007 και του 2016 που ανέρχονται συνολικά σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε εντατικά με την έρευνα», ανέφερε σήμερα σε μια δήλωση ο κρατικός εισαγγελέας Μόρτεν Νιλς Γιάκομπσεν.

Ο εισαγγελέας θα επιδιώξει τώρα να διευκρινίσει αν μπορεί να επιδιώξει την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον της Danske Bank ή αν συγκεκριμένα άτομα στην τράπεζα μπορεί να φέρουν ευθύνη, είπε ο Γιάκομπσεν.

Ο κρατικός εισαγγελέας για σοβαρά οικονομικά και διεθνή εγκλήματα έχει απαγγείλει τέσσερις κατηγορίες στη βάση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων της έρευνας, ανέφερε η Danske.

Ο ασκών χρέη διευθύνοντος συμβούλου Γέσπερ Νίλσεν είπε πως η τράπεζα ανέμενε την απαγγελία προκαταρκτικών καταγγελιών σε σχέση με μια έκθεση που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Μπόργκεν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η Danske δημοσιοποίησε εσωτερική έρευνα για τις ύποπτες ροές χρημάτων μέσω του εσθονικού παραρτήματός της.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.