Η Ουγγαρία αντιστέκεται, τότε και τώρα! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Η Ουγγαρία αντιστέκεται, τότε και τώρα!


Στις 4 Νοεμβρίου του 1956, τα σοβιετικά τανκς έπνιξαν στο αίμα την επανάσταση του Ουγγρικού λαού, που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, κατά της δικτατορικής ξενοκίνητης κομμουνιστικής κυβέρνησης της χώρας.

Αίτημα των εξεγερμένων ήταν η αποχώρηση του σοβιετικού στρατού κατοχής, η διεξαγωγή εκλογών και η απεξάρτηση από την σοβιετική ένωση, καθώς και η μη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ουγγαρίας από τους σοβιετικούς.

Η εξέγερση που ξεκίνησε από τους φοιτητές γρήγορα διογκώθηκε και συμπεριέλαβε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας. Τα σοβιετικά τανκς κατέβηκαν στους δρόμους αλλά οι Ούγγροι μαχητές έβρισκαν τρόπο να τα σταματούν. 

Τις επόμενες ημέρες Ούγγροι στρατιωτικοί αλλά και ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες βρέθηκαν στο πλευρό των ''Μαχητών της Ελευθερίας'' έως ότου οι σοβιετικοί άρχισαν να υποχωρούν από την χώρα.

Για 4 ημέρες η Ουγγαρία ήταν ξανά! Ελεύθερη έως την 4η Νοεμβρίου 1956 όταν και εκδηλώθηκε σοβιετική εισβολή με άρματα μάχης, ελαφρά βομβαρδιστικά και 200.000 στρατού. 

3000 Ούγγροι έπεσαν νεκροί, 450 εκτελέστηκαν ύστερα από σύντομες δίκες, 12.000 φυλακίστηκαν και 200.000 εξορίστηκαν.

Ιδού πως ο Σαλβίνι κάνει αναφορά ευθέως σε αυτή την εισβολή στην Ουγγαρία στηρίζοντας την αντίσταση του Ορμπάν κατά της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.