Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας; - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας;

Πώς να επιβραβεύσετε το παιδί σας;

Είναι σημαντική η επιβράβευση για το παιδί σας, όμως θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μην καταλήξει κενή περιεχομένου. 

Για να έχει αξία η επιβράβευση, η πρώτη προϋπόθεση είναι να γίνεται αυθόρμητα, εκτός από τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να το κάνετε επί τούτου για να του φτιάξετε τη διάθεση.

Δώστε έμφαση στα πραγματικά επιτεύγματα του παιδιού σας και μην αναλώνεστε σε στείρα επιβράβευση για όσα ήδη γνωρίζει ότι κάνει καλά με βάση τα προσόντα του. Στην πρώτη περίπτωση του δίνετε κίνητρο να συνεχίσει την καλή προσπάθεια και στη δεύτερη απλά το παινεύετε για τα αυτονόητα, με κίνδυνο να επαναπαυθεί.


Η επιβράβευση έχει νόημα επίσης όταν διαπιστώσετε ότι ξεδιπλώνει θετικές πτυχές του χαρακτήρα του στις διαπροσωπικές του σχέσεις και βέβαια όταν μαθαίνει από τα λάθη του.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο βαθμό και τη συχνότητα που επιβραβεύετε το μικρό σας για να μη χάσει την αξία του και το παιδαγωγικό έργο που επιτελεί όταν εφαρμόζεται συνετά.

Επιβράβευση δε σημαίνει απαραίτητα δώρα και ιδιαίτερα ακριβά και δεν πρέπει να το συνδυάσει το παιδί έτσι στο μυαλό του. Αυτό μπορεί να γίνεται σε σημαντικά επιτεύγματα, όμως τις περισσότερες φορές θα πρέπει να το κάνετε προφορικά με ενθουσιασμό, παροτρύνοντάς το να συνεχίσει το ίδιο και καλύτερα.

Τέλος, μην αφήσετε να εννοηθεί ότι θα το αγαπάτε λιγότερο ή θα κρίνετε τη γενικότερη καταλληλότητά του μόνο από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά του. Η αγάπη σας θα πρέπει να είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη για εκείνο!


Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.