Μαζί με το Σύνταγμα θα αλλάξουν και τα σύνορα της Ελλάδας; Μία σημαντική παρατήρηση! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Μαζί με το Σύνταγμα θα αλλάξουν και τα σύνορα της Ελλάδας; Μία σημαντική παρατήρηση!


«Η κυβέρνηση παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας δεν άπτονται του Συντάγματος, αλλά απλής νομοθέτησης».

Αυτό αναφέρει η Νέα Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της.

Άρα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος και απαλοιφή του ονόματος του Χριστού από το άρθρο 3 του Συντάγματος. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κράτος δεν θα μισθοδοτεί πλέον απευθείας τους περίπου 10.000 κληρικούς, αλλά θα το κάνει με έμμεσο τρόπο, δίνοντας ετησίως στην εκκλησία ένα ποσό της τάξης των 200 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, η διευθέτηση που ανακοίνωσε εκτάκτως η κυβέρνηση εξαιρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Μητροπόλεις του στην χώρα μας.

Τουτέστιν, εξαιρούνται χιλιάδες κληρικοί στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ειδικότερα, οι επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι:

Η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης
Οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου
Οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Βορείου Αιγαίου), οι οποίες με τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο της 4ης Σεπτεμβρίου του 1928 αποφασίσθηκε να διοικούνται επιτροπικώς (προσωρινώς) από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τι θα γίνει λοιπόν με τους κληρικούς ακριτικών περιοχών που δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο;

Θα παραιτηθούν στην μοίρα τους μαζί με τα… εδάφη του Ελληνισμού;

Αναμένουμε και εμείς απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.