Μένουμε άφωνοι με το θράσος τους, ενώ θα έπρεπε να μέναμε άφωνοι με την ανοησία μας - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Μένουμε άφωνοι με το θράσος τους, ενώ θα έπρεπε να μέναμε άφωνοι με την ανοησία μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΠΡΈΣΠΕΣ


Από την πρώτη ημέρα λέγαμε ότι:

1. Δεν θεωρούν τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό ως μέρος του ελληνικού, αλλά διαφορετικό. Έτσι, η πρόνοια του άρθρου 7 του κουρελόχαρτου των Πρεσπών (να τους διαχωρίσουν) τους φαίνεται τόσο κουφή όσο θα φαινόταν σε μας να μας ζητάει μια συνθήκη να διαχωρίσουμε τον ελληνικό πολιτισμό από τον κινεζικό. Θα είχαμε αντίρρηση; όχι. Ε ούτε κι αυτοί! Ασφαλώς, σκέφτονται, δεν έχει καμία σχέση ο "δικός μας" αρχαίος πολιτισμό με τον ελληνικό! Τι να διαχωρίσουμε μας λέτε; Τώρα λοιπόν που μας ζητάνε να διαχωρίσουμε εμείς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό από τον αρχαίο μακεδονικό, μένουμε με ανοιχτό το στόμα για το θράσος τους. "Αλλο αρχαίοι Έλληνες, άλλο Μακεδόνες, μόνο οι βασιλείς μιλούσαν ελληνικά" μας λένε οι Σκοπιανοί. Λες και είναι δυνατόν να μιλούσαν τη δική τους γλώσσα 1000 χρόνια πριν δημιουργηθεί! Και δεν σηκώνονται τα μόρια οξυγόνου της ατμόσφαιρας να διαμαρτυρηθούν.

Τόσο ανόητοι είμασταν όταν υπογράφαμε στις Πρέσπες.

2. Ότι η διαφοροποίηση μόνο του αρχαίου πολιτισμού στο άρθρο 7, η οποία αφήνει ανέπαφο το Βυζάντιο κλπ, είναι αυτοκτονική.

Τώρα μας ζητάνε να μετονομάσουμε τον "Βουλγαροκτόνο" σε "Μακεδονοκτόνο"!

Πάλι μένουμε άφωνοι με το θράσος τους, ενώ θα έπρεπε να μέναμε άφωνοι με την ανοησία μας.

2β. Ότι λόγω της μη ένταξης του Βυζαντίου, τώρα μας ζητάνε να αναγνωρίσουμε ότι ο Κύριλλος και ο Μέθοδιος ήταν Σλάβοι.

3. Ότι θεωρούν τον ελληνικό εμφύλιο ως εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο "Ελλήνων εναντίον Μακεδόνων". Όχι, μην τρομάζετε. Δεν το ζητούν αυτό ακόμα. Έχουμε καιρό. Προς το παρόν ζητούν να αναγνωρίσουμε ότι το 1821 έγινε και "μακεδονική επανάσταση" ταυτόχρονα με την ελληνική.

4. Ότι ενώ εμείς βάλαμε άτομα στην επιτροπή που δημοσίως έχουν πει ότι "είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική", άρα έτοιμους για κάθε υποχώρηση, αυτοί βάλανε τσακάλια αρχι-εθνικιστές που θα μας πάρουν και τα σώβρακα.

Κάθε βδομάδα, κάθε μέρα και χειρότερα.

Υγ. Γενικώς το μεγάλο παραμύθι είναι ότι η επιτροπή με τους Σκοπιανούς έχει σκοπό να αφαιρέσει τον αλυτρωτισμό από τα σχολικά τους βιβλία. Λάθος. Από τα δικά μας βιβλία θα αφαιρεθεί ό,τι θεωρούν αλυτρωτικό οι Σκοπιανοί, δηλαδή ό,τι δεν ταιριάζει με τον αλυτρωτισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.