Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και οι Μακεδόνες Έλληνες - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και οι Μακεδόνες Έλληνες

Αποτέλεσμα εικόνας για μΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Από το Μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων" λέει τα εξής: 

1)Οι Τούρκοι κατείχαν για 500 χρόνια την Μακεδονία . Είχαν κάνει πολλές απογραφές . Σε όλες μιλούσαν για Έλληνες Εβραίους , τούρκους ,Αρμένιους , Βούλγαρους αλλά ΠΟΤΕ για Μακεδόνες.

2) Στο υπερχιλιετές Άγιο Όρος υπάρχουν Σερβικές μονές, Βουλγαρικές, Ρουμανικές, Ρωσικές, Ελληνικές αλλά ΟΧΙ Μακεδονικές.

3) Το 1346 στα Σκόπια ο Στέφανος Δουσάν στέφθηκε αυτοκράτορας Σέρβων Ρωμαίων Βουλγάρων και Αλβανών. Αν υπήρχαν Μακεδόνες σαν ξεχωριστή ενότητα θα τους ανέφερε. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και οι Μακεδόνες Έλληνες.

4)Το 1669 ο Τούρκος περιηγητής Εβλιά Τσελεμπή ταξιδεύει σε όλη την Μακεδονία και μιλάει για τους κατοίκους της. Αναφέρει Τούρκους, Έλληνες, Βουλγάρους, Αλβανούς αλλά δεν αναφέρει πουθενά ξεχωριστή Μακεδονική Εθνότητα.

5) Στους αγώνες κατά των Τούρκων όλοι σχεδόν οι Βαλκανικοί λαοί αντέταξαν μικρή η μεγάλη αντίσταση. Αναφέρονται αγώνες Ελλήνων, Βουλγάρων, Αλβανών, Σέρβων. Μόνο αγώνες Μακεδόνων δεν αναφέρονται διότι απλώς δεν υπήρχε ξεχωριστή Μακεδονική Εθνότητα.

6) Το σημερινό κράτος των Σκοπίων μέχρι το 1943 ονομαζόταν Νότια Σερβία. Η Γιουγκοσλαβία δημιουργήθηκε μετά το Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1918, ως «ένωση του Βασιλείου των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων». Οι επίσημοι χάρτες της Γιουγκοσλαβίας, τη περίοδο του Μεσοπολέμου (δεκαετίες του ’20 και του ’30) δεν αναφέρουν πουθενά τη λέξη «Μακεδονία»! 
Ούτε οι επίσημοι διεθνείς χάρτες της «Κοινωνίας των Εθνών» (του τότε ΟΗΕ) αναφέρονται σε - η αναγνωρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο - «Μακεδόνες» ή «Μακεδονία»…

Το επίσημο όνομα της περιοχής των Σκοπίων, είναι σε όλη τη διάρκεια του Μεσοπολέμου αλλά και στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: «Επαρχία Βαρδαρίου» ή «Badovina Vardarska».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.