Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Το τραπεζικό sell - off «σπάει» και τις 600 μονάδες - UNPOLITICAL

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Το τραπεζικό sell - off «σπάει» και τις 600 μονάδες


«Βουτιά» άνω του 3% - Κλονίζεται το Χρηματιστήριο - Το σφυροκόπημα συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Έσπασε το «ψυχολογικό όριο» των 600 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών. To τραπεζικό sell off κλονίζει και πάλι το Χρηματιστήριο.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς συνεχίζονται οι εκροές μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCΙ. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται όλες οι μετοχές καθώς δεν αγοράζει κανείς απέναντι στους πωλητές του Δείκτη MSCI ή στα short funds. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 3,29% στις 596 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,05 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 2,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.579,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 4,69% στις 416,30 μονάδες. 

Πλέον ο τραπεζικός δείκτης πλησιάζει και το ιστορικό χαμηλό του 2016,την ώρα που οι τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίου είχαν γίνει στις 1.000 μονάδες. Ο δείκτης πλέον να είναι κοντά στις 400, με τις 380 και τις 359 μονάδες να είναι οι επόμενες στηρίξεις. Οι 458 μονάδες είναι στην παρούσα η αντίσταση. Αντίπαλο σοβαρό δέος αγοραστών δεν υπάρχει στην παρούσα μιας και έχουν δεδομένο τον ισχυρό πωλητή σε χρόνο.

Οι τραπεζικές μετοχές πλέον διαπραγματεύονται από 0,20 ( Αlpha bank έως και 0,05 ( Πειραιώς ) φορές τη λογιστική τους αξία, δηλαδή πολύ χαμηλότερα απο τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Η μετοχή της Alpha bank – η οποία παρεπιπτόντως παραμένει στον Δείκτη χάνει 8% στα 1,069 γράφοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων. Με βουτιά 4,92% η Eurobank στα 0,452 ευρώ.

Νέο χαμηλό για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,004 ευρώ. Με πτώση 4,.12% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,93 ευρώ, το οποίο επίσης αποτελεί νέο χαμηλό.

Και μάλιστα η δραματική εικόνα είναι λίγο πριν οι τράπεζες ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2018. Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα στις 29 Νοεμβρίου, ενώ στις 30 Νοεμβρίου ανακοινώνει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς. Και η Deutsche Bank δίνει τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η υποχώρηση των καθαρών εσόδων από τόκου θα βρεθεί στο προσκήνιο. 

Στο 4,66% το δεκαετές ομόλογο

Την ίδια ώρα ενισχύεται η απόδοση των κρατικών ομολόγων στο κλίμα των ιταλικών όσο πλησιάζει η ώρα του δεύτερου τελεσίγραφου των Βρυξελλών στη Ρώμη για τον προϋπολογισμό.

Η επιδείνωση αυτή του κλίματος στο Χ.Α., σε συνδυασμό με τις διεθνείς πιέσεις, επιβαρύνουν σήμερα και την εικόνα των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να έχειο εκτοξευθεί στο 4,66 % από 4,55% χθες, τη στιγμή που το ιταλικό 10ετές ομόλογο, παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019, διαμορφώνεται στο 3,61%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,61%, με άνοδο 0,95%, ενώ είχε φτάσει νωρίτερα και το 3,64%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.