Απόδραση από την ΥΑΔΑ - Ποιος φταίει; - UNPOLITICAL

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Απόδραση από την ΥΑΔΑ - Ποιος φταίει;


Η σημερινή απόδραση κακοποιού από τα «κρατητήρια» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι απότοκος των εγκληματικών παραλείψεων, καταστρατήγησης διαταγών και υπηρεσιακών ευθυνών αυτών που έχουν την αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στην Δυτική Αττική.

Είμαστε σίγουροι ότι για ακόμη μια φορά θα διαταχθεί ΕΔΕ, όχι για να ανακαλύψει τις πραγματικές ευθύνες και φυσικά για να τις καταλογίσει, αλλά για να συγκαλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις των διοικούντων.

Θέτουμε δύο απλά ερωτήματα που αν και τόσο απλά, κάνεις δεν μπορεί να τα απαντήσει:

1) υπάρχει η επαρκής δύναμη στην συγκεκριμένη υπηρεσία και εάν ναι που διατίθεται; Υπάρχει σκοπός κρατητηρίων κατά τα προβλεπόμενα; Αν όχι ποιος φυλάει τους κρατουμένους;

Υπάρχουν ευθύνες ή λόγω του ότι ακουμπούν σε στρατηγούς δεν αναζητούνται και δεν αναλογίζονται;

2) το συγκεκριμένο κτίριο που πριν από ένα χρόνο παρελήφθη με τυμπανοκρουσίες, που κάποιοι για την προσωπική τους προβολή έφεραν ακόμα και τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια, τηρεί τις από τον νόμο προβλεπόμενες προϋποθέσεις και προδιαγραφές; Μήπως όλα έγιναν στο πόδι, άρπα κόλα αδιαφορώντας τόσο για την ασφάλεια των αστυνομικών, των πολίτων αλλά γιατί όχι ακόμα και για το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας;

3) γνωρίζουνε ότι τα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών προορίζονται μόνο για προσωρινή κράτηση και δεν αποτελούν φυλακές στις οποίες τα έχουν μετατρέψει πανελλαδικά οι έχοντες την ευθύνη;

Υπάρχουν ευθύνες ή μήπως ακουμπούν και πάλι στρατηγούς και πολιτικά πρόσωπα και ούτε ερευνώνται και ούτε καταλογίζονται;

Η Ένωση μας απαιτεί στην ΕΔΕ που θα διαταχθεί να εξεταστούν και τα δυο παραπάνω ερωτήματα, να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται, επειδή όμως γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και θα τιμωρηθούν μόνο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, ευθέως δηλώνουμε ότι δεν σας εμπιστευόμαστε και για αυτό θα απευθυνθούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη που καθημερινά αποδεικνύει ότι μπορεί και ο αστυνομικός να την εμπιστεύεται.

Υπηρετούμε την Ελληνική Αστυνομία και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην ελληνική κοινωνία, όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χτίζει την καριέρα του και να παίζει τόσο με την ζωή μας όσο και με την αξιοπρέπεια μας.

Ο καθείς εφ΄ω ετάχθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.