Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την εγκατάλειψη παιδιών στο νοσοκομείο - UNPOLITICAL

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την εγκατάλειψη παιδιών στο νοσοκομείο

Αποτέλεσμα εικόνας για διαμαρτυρια στο παιδων αγια σοφια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενοι για την επί μακρόν εγκατάλειψη ανηλίκων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 

Με κεντρικό σύνθημα «Τη λύση οφείλει να δώσει η Πολιτεία και όχι οι εργαζόμενοι» το σωματείο υπαλλήλων του Παίδων «Η Πρόοδος», μάλιστα, εξέθεσε τα αιτήματα του και στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ τα μέλη της καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην τρίωρη κινητοποίηση τους (8.00 με 11.00 το πρωί). 

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, ο ρόλος του Νοσοκομείου Παίδων είναι να νοσηλευτεί παιδιά και όχι να τα φιλοξενεί και τονίζουν ότι σήμερα στο ίδρυμα βρίσκονται περίπου 60 υγιή παιδιά ηλικίας από μερικών μηνών μέχρι 14 ετών που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί προ πολλού σε κοινωνικές και προνοιακές δομές μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εξετάσεων.

Κεντρικό σύνθημα «Τη λύση οφείλει να δώσει η Πολιτεία και όχι οι εργαζόμενοι»

Ο αριθμός αυτός, σημειώνουν, αφορά τόσο το «Αγία Σοφία» όσο και το «Αγλαΐα Κυριακού» και ισοδυναμεί σε δυο κλινικές οι οποίες παραμένουν ουσιαστικά κλειστές, μη εξυπηρετώντας τις ανάγκες παιδιών που χρήζουν νοσηλείας. 

Εξάλλου, γιατροί, νοσηλευτές και γονείς παιδιών που επίσης νοσηλεύονται στο Παίδων εξηγούν ότι οι φιλοξενούμενοι ανήλικοι σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης λόγω της εγκατάλειψης ενώ έχουν σημειωθεί μέχρι και περιστατικά αυτοτραυματισμού ή επιθετικής συμπεριφοράς σε βάρος του προσωπικού. 


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος

Πολλά εξ αυτών, εξηγούν, είναι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα, παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση ή και παιδιά δυσλειτουργικών οικογενειών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός σημειώνει ότι το Παίδων έχει μετατραπεί σε «πάρκινγκ ψυχών» και καλεί την Πολιτεία (υπουργείο Υγείας, υπουργείο Εργασίας -στο οποίο υπάγονται οι κοινωνικές- δομές και Εισαγγελία Ανηλίκων) να ακούσουν την «κραυγή» αυτών των παιδιών και να προχωρήσουν σε άμεση διευθέτηση του ζητήματος. 

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, ο ρόλος του Νοσοκομείου Παίδων είναι να νοσηλευτεί παιδιά και όχι να τα φιλοξενεί

Πάντως, για να γίνει αυτό, συμπληρώνει ο ίδιος, πρέπει πρώτα να λυθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης ιδρυμάτων όπως το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» που έχουν συστηματικά αποψιλωθεί και έχουν δημιουργηθεί τεράστιες λίστες αναμονής. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τους εργαζόμενους, η εισαγγελική εντολή θα πρέπει να αφορά πρωτίστως στη μεταφορά των παιδιών αυτών σε προνοιακές μονάδες και να εισάγονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Αφότου εξέθεσαν τα αιτήματα τους και στη διοίκηση του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι αν η λύση δεν είναι άμεση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φιλοξενούμενοι ανήλικοι σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης λόγω της εγκατάλειψης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.