Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη! - UNPOLITICAL

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη!

Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη!

Στη σύγχρονη εποχή που εμφανίζεται ραγδαία αύξηση της εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης, κάποιες έρευνες ψυχολόγων έχουν εντοπίσει κάτι πολύ απλό που όμως μπορεί να σου κάνει πολύ καλό.

Μια σειρά ερευνών έχουν αποδείξει πως κάτι τόσο απλό, αλλά τόσο σπουδαίο, όπως είναι η ευγνωμοσύνη, μπορεί να αλλάξει πολύ τη διάθεσή σου και να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή σου.


Συγκεκριμένα μια σχετική έρευνα των ψυχολόγων Emmons και McCullough διαπίστωσε ότι η ευτυχία θα μπορούσε να αυξηθεί με μια απλή άσκηση ευγνωμοσύνης. Στη συγκεκριμένη έρευνα οι μισοί συμμετέχοντες πήραν το χρόνο να γράψουν 5 πράγματα για τα οποία ένιωθαν ευγνώμονες κάθε εβδομάδα, ενώ οι άλλοι μισοί απλά έγραφαν 5 πράγματα που τους συνέβησαν.

Η έρευνα συνεχίστηκε για διάστημα 10 εβδομάδων. Στο τέλος της μελέτης αυτής, η ομάδα που εξέφραζε ευγνωμοσύνη, ήταν 25% πιο ευτυχισμένη σε σύγκριση με την άλλη ομάδα.

Την ίδια διαπίστωση έκανε και μια έρευνα των ψυχολόγων Seligman, Steen, Park και Peterson, στην οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να εκφράζουν συστηματικά την ευγνωμοσύνη τους για 6 μήνες (αρχικά έγραφαν καθημερινά κάτι για το οποίο ένιωθαν ευγνωμοσύνη) και διαπίστωσαν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι και εμφάνιζαν λιγότερα σημάδια κατάθλιψης.

Άρα το μυστικό για την ευτυχία ίσως είναι τόσο απλό όσο το να βρεις ελάχιστο χρόνο καθημερινά να εντοπίσεις κάτι θετικό στη ζωή σου για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη και να το σημειώσεις σε ένα χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.