Άξονας Ερντογάν-Ράμα πίσω από τη Χειμάρρα: Τίρανα-Σκόπια-Άγκυρα επιτίθενται στην Ελλάδα - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Άξονας Ερντογάν-Ράμα πίσω από τη Χειμάρρα: Τίρανα-Σκόπια-Άγκυρα επιτίθενται στην Ελλάδα


Σχέδιο του Τούρκου προέδρου είναι τελικά οι αλλοπρόσαλλες και ακατανόητες προκλήσεις Σκοπιανών και Αλβανών κατά της Ελλάδος;

Έκτακτη συνάντηση στην Άγκυρα είχαν πριν τρεις ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα μέσα σε ένα πέπλο μυστηρίου.

Το ταξίδι αυτό υλοποιήθηκε ανήμερα του μνημόσυνου του Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα στους Βουλιαράτες και των συζητήσεων για τον προσδιορισμό των ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και της μεγάλης διαρροής των καταλόγων των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.

Οι δύο παραδοσιακοί σύμμαχοι, με κοινό εχθρό την Ελλάδα, ήταν σαφέστατο ότι «ετοίμαζαν κάτι βρώμικο» μέρος του οποίου πιθανόν να είδαμε χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για την υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμάρας και άλλων περιοχών, για την τουριστική τους ανάπλαση από τουρκικές εταιρείες όμως του είδους.

Το σχέδιο Αλβανίας και Τουρκίας ίσως να μην αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο τουριστικά σχέδια για ξενοδοχεία και μαρίνες, αλλά και πιθανόν στρατιωτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις. 

Άλλωστε η περιοχή εκτός οικιστικού ιστού προσφέρεται για την κατασκευή λιμένων, αποθηκών και οτιδήποτε θα εξυπηρετούσε τον νέο «ανοικτής θαλάσσης» τουρκικό ναυτικό που θέλει να ελέγχει και την ΒΔ πλευρά της Ελλάδος.

Το έχουν δηλώσει και οι Τούρκοι ότι με τα νέα πολεμικά τους πλοία θέλουν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την Μεσόγειο, ενώ στην Αλβανία διαθέτουν ήδη μία βάση στο Πασαλιμάνι στην οποία ελλιμενίζονται και υποβρύχια. 

Την ίδια στιγμή στα Σκόπια ο Ζάεφ έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο «μακεδονισμού» και προκλήσεων κατά της Ελλάδος, κατά παράβαση κάθε λογικής αφού πήρε αυτά που ήθελε από τον Τσίπρα.

Σίγουρα υπάρχει τουρκικός δάκτυλος με πρόθεση παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδος με αφορμή την συζήτηση για τις εκλογές.

Όσο για τον Ράμα, αυτός αφού μετέτρεψε την χώρα του «σε Κολομβία των Βαλκανίων» τώρα ετοιμάζει και το ξεπούλημα λιμανιών, εδάφους και οτιδήποτε έχει αξία τέλος πάντων ειδικά σε Τούρκους και Άραβες.

Από το 2016, το καθεστώς Ράµα παρουσίασε στους κατοίκους της Χειµάρρας ένα «νέο υποτίθεται σχέδιο» για την «τουριστική ανάπλαση» της τουριστικά πολύτιµης παραθαλάσσιας περιοχής που, δεν αναγνωρίζεται ως µειονοτική από τους Αλβανούς και εδώ υπαιτιότητα πέφτει στο ελληνικό κράτος.

Πολλοί ειδικοί και μη κατανόησαν ότι τέθηκε σε εφαρμογή μια επιχείρηση υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών» από το αλβανικό καθεστώς που αρνείται να αποδώσει τίτλους ιδιοκτησίας και κατεδαφίζει ελληνικές περιουσίες.

Πηγές χαρακτηρίζουν τη στάση των Αλβανών «τρελή», καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες υποτίθεται ότι η αλβανική πλευρά ερανιζόταν έτοιµη να σεβαστεί ένα μεγάλο μέρος των αιτηµάτων της ελληνικής εθνικής µειονότητας.

Μετά την συνάντηση Ράμα και Ερντογάν όμως όλα άλλαξαν προς το χειρότερο για τους Έλληνες της περιοχής.
Αυτές είναι οι περιουσίες που υφαρπάζει το αλβανικό κράτος στην Χιμάρα με την ΥΑ708/2018

Με βάση τις συντεταγμένες των τεμαχίων που περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση προκύπτει η αποτύπωση στον χάρτη όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες των περιουσιών που απαλλοτριώνονται.

Η εικόνα που δημιουργείται, είναι τρομακτική καθώς η εφαρμογή της απόφασης δημιουργεί μία εντελώς νέα κατάσταση η οποία αλλάζει άρδην το ιδιοκτησιακό καθεστώς και βάζει την Χιμάρα στο κατώφλι του αφελληνισμού, της δημογραφικής αλλοίωσης και της στέρησης κάθε δυνατότητας οικονομικής ανάπτυξης για τον ντόπιο πληθυσμό.

Από την ανάγνωση των χαρτών, γίνεται ξεκάθαρο πως όλα τα τεμάχια που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και τίτλους που εκδόθηκαν την δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που δόθηκαν προς αγορά ψήφων Χιμαριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα.

Οι Αλβανοί δεν δίνουν επίτηδες από το 1991 και την πτώση του κομμουνισμού στους Έλληνες οµογενείς τίτλους ιδιοκτησίας διότι θέλουν να τους διώξουν κάποια στιγμή από την χώρα.

Είναι δυνατόν όμως ένα κράτος με αυτήν την συμπεριφορά έχει αξιώσεις κάποια στιγμή να εισέλθει στην ΕΕ;

Τα Τίρανα με αυτήν την πρακτική μπορούν να υφαρπάζουν περιουσίες Ελλήνων της Β.Ηπείρου όποτε του κάνει κέφι, χωρίς να μπορεί η Αθήνα να παρέμβει;

Αυτό εν έτει 2018 πρέπει να σταματήσει άμεσα με παρέμβαση της Ελλάδος προς την αλβανική κυβέρνηση με όλους τους τρόπους και τις μεθόδους.

Μιλώντας στο «Εθνος», ο κ. Μπελέρης σηµειώνει ότι η ελληνική µειονότητα θα µπορούσε να αντιδράσει προσφεύγοντας στο Συνταγµατικό ∆ικαστήριο, µε τη µόνη διαφορά ωστόσο ότι Συνταγµατικό ∆ικαστήριο αυτήν τη στιγµή στην Αλβανία δεν υπάρχει. ∆εδοµένης της κατάστασης, το µόνο που αποµένει για την ελληνική µειονότητα είναι να αναδείξει το θέµα ενηµερώνοντας ξένες αντιπροσωπείες και τη διεθνή κοινότητα, υπό το πρίσµα και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωµάτων.

Αυτή όμως η πρακτική αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, διότι η Ελλάδα και το ΥΠΕΞ οφείλουν να ταρακουνήσουν γερά τον Ράμα, λέγοντας του ότι δεν θα πάρει τίποτα στην πορεία της χώρας τους στην ΕΕ, ενώ επιπτώσεις θα υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Απλά πράγματα που για κάποιους εκεί στην ελληνική κυβέρνηση ίσως να φαίνονται υπερβολικά δύσκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.