Η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να πάνε στην Χάγη για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο; Αποκλειστικό Pronews.gr - UNPOLITICAL

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να πάνε στην Χάγη για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο; Αποκλειστικό Pronews.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να πάνε στην Χάγη για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο! - Αρνήθηκε η Αθήνα

Η Τουρκία ζήτησε από Η τουρκική κυβέρνηση «πολιορκεί» τις τελευταίες εβδομάδες «πολύ στενά» την Αθήνα για την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη λύση όλων των «εκκρεμών προβλημάτων» ανάμεσα στις δύο χώρες, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν. Αιγαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στην τουρκική πρόταση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την τουρκική ατζέντα και αυτή η άρνηση ήταν ο βασικός λόγος για την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν.​

Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πηγές, η Άγκυρα είχε διατυπώσει προς την Αθήνα πρόσκληση-πρόταση για την σύνταξη Συνυποσχετικού προκειμένου να γίνει η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με συγκεκριμένη ατζέντα.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διαμορφώσει την ατζέντα των θεμάτων που επιθυμεί να συζητήσει με την Αθήνα, η οποία περιλαμβάνει όλες τις τουρκικές απαιτήσεις:

*Αναθεώρηση των Συνθηκών ,έτσι ώστε να καθοριστεί το- κατά την Τουρκία-ανοιχτό θέμα «του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» νήσων , νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο»

*καθορισμός εύρους χωρικών υδάτων στην περιοχή του Αιγαίου

*καθορισμός εύρους εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο

*καθορισμός ελληνοτουρκικών θαλασσίων συνόρων

* οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο

* καθορισμός περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο

Η Άγκυρα επιθυμούσε η κοινή απόφαση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να ανακοινωθεί από κοινού κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Τ. Ερντογάν στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό η μέχρι τώρα επισπεύδουσα χώρα για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης ήταν η Ελλάδα, με βάση την πάγια θέση της ότι το μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Τώρα η Άγκυρα εμφανίζεται επισπεύδουσα, για την προσφυγή στη Χάγη, με ατζέντα «ξεχειλωμένη» και απαράδεκτη, αφού θέτει ως διμερές θέμα την Αναθεώρηση των Συνθηκών για τον καθορισμό του «ιδιοκτησιακού καθεστώτος» των ελληνικών νήσων του Αν Αιγαίου, αμφισβητώντας δηλαδή επισήμως την ελληνική κυριαρχία των νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.