Εξετάσεις οδηγών με κάμερες και δίπλωμα από τα 17 - UNPOLITICAL

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Εξετάσεις οδηγών με κάμερες και δίπλωμα από τα 17

Εξετάσεις οδηγών με κάμερες και δίπλωμα από τα 17

Σαρωτικές αλλαγές στο τρόπο εξέτασης των νέων οδηγών περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που υπέβαλε το υπουργείο Υποδομών στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το οποίο αλλάζει ριζικά την διαδικασία χορήγησης αδειών οδήγησης. 

Ψάχνουν τρόπο να μπει τέλος στο «λάδωμα»

Στόχος του υπουργείου είναι, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, να μπει οριστικό τέλος στα «φακελάκια» και να διασφαλιστεί η επάρκεια όλων όσων αποκτούν άδεια οδήγησης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και νομοθετική πρωτοβουλία για την εξόφληση των περίπου 1.000 εξεταστών οδήγησης σε όλη τη χώρα, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και μήνες. 

Εξέταση με κάμερες

Το νομοσχέδιο αλλάζει ολοκληρωτικά την εξεταστική διαδικασία για τη χορήγηση άδειας οδήγησης. Στα οχήματα εξέτασης θα τοποθετηθούν κάμερες με μικρόφωνα για να καταγράφεται η διαδικασία από το κέντρο ελέγχου του υπουργείου Υποδομών.

Στα οχήματα θα βρίσκονται μόνο οι εξεταζόμενοι και όχι 2 εξεταστές και ο εκπαιδευτής του υποψήφιου οδηγού, όπως συμβαίνει τώρα. Τη διαδικασία θα παρακολουθεί ένας εξεταστής. 

Αναμένεται να συσταθεί ειδικό σώμα εξεταστών, στο οποίο θα ενταχθεί το σύνολο των εργαζόμενων που έχουν εκπαιδευτεί για τη διαδικασία αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο σώμα θα ασκούν μόνο τα καθήκοντα του εξεταστή για χρονικό διάστημα έως τεσσάρων μηνών. 

Μετά την παρέλευση των τεσσάρων μηνών, οι εξεταστές θα επιστρέφουν στην εργασία τους στο υπουργείο Υποδομών και στις Περιφέρειες, έως ότου έρθει ξανά η σειρά τους να στελεχώσουν το σώμα εξεταστών.

Η καθυστέρηση του υπουργείου Υποδομών να επιλύσει το πρόβλημα, έχει επηρεάσει και την ασφαλιστική αγορά. Και αυτό, διότι οι οδηγοί άνω των 74 ετών, τα διπλώματα των οποίων έχουν λήξει δεν μπορούν να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση που βρουν φθηνότερα συμβόλαια.

Έρχονται τα υδροπλάνα

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει κρίσιμες διατάξεις και για τη λειτουργία υδατοδρομίων, δίχως τις οποίες είναι αδύνατο να ξεκινήσουν πτήσεις υδροπλάνων το καλοκαίρι.

Οι διατάξεις θα αφορούν στον ορισμό των μελών που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Υδατοδρομίων, η οποία θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του ελέγχου των υδατοδρομίων που πρόκειται να αδειοδοτηθούν. Οι άδειες θα χορηγούνται με κοινή απόφαση των υπουργών Υποδομών και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής.

Εκτός από τη στελέχωση της Επιτροπής Υδατοδρομίων, το σχέδιο νόμου θα έχει διατάξεις για την εκπαίδευση από την ΥΠΑ του προσωπικού το οποίο θα εργαστεί στα υδατοδρόμια, ενώ θα ορίζει και τα κριτήρια για τον ανεφοδιασμό των υδατοδρομίων με καύσιμα.

Οι προβλέψεις αυτές θεωρούνται μείζονος σημασίας για την προσέλκυση επενδυτών, από στελέχη της αγοράς με γνώση του κλάδου των υδροπλάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.