Κουρελόχαρτο το κατηγορητήριο της Χρυσής Αυγής - Μια ακόμη αθώωση του Ν.Μιχαλολιάκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών - UNPOLITICAL

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Κουρελόχαρτο το κατηγορητήριο της Χρυσής Αυγής - Μια ακόμη αθώωση του Ν.Μιχαλολιάκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχαλολιάκος

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών ομιλιών του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής: Κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών!

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δέχθηκε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από αρκετά χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2014 από τον Παναγιώτη Δημητρά και στο ακροατήριο υποστηρίχθηκε από τον ίδιο, καθώς επίσης και τον Δημήτρη Ψαρρά που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η ποινική δίωξη είχε βασιστεί σε ένα άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά το οποίο είχε δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε βίντεο διάρκειας 49 δευτερολέπτων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας (Ψαρρά και Δημητρά) δεν έπεισαν το Δικαστήριο περί του ότι με τις επίμαχες φράσεις ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος προέτρεπε τα μέλη του κόμματός του να προβούν σε πράξεις βίας κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αντιθέτως, έκρινε ότι ήταν ορθή η πρόταση του κ. Εισαγγελέως ο οποίος θεώρησε ότι οι εν λόγω φράσεις αποτελούσαν πολιτικές αναφορές με γενικό περιεχόμενο χωρίς να συνιστούν πρόκληση ή διέγερση των μελών του κόμματος προκειμένου να προβούν σε βιαιοπραγίες.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ν.Μιχαλολιάκου κατέθεσαν οι Γεώργιος Παπαγεωργίου και Κων/νος Αλεξανδράκης, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Γεώργιος Μιχαλόλιας, Νικόλαος Μιχαλόλιας και Δημήτριος Παπαδέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.