Ιανουάριος: Μήνας μεταγραφών για ποδοσφαιριστές και... βουλευτές! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου - UNPOLITICAL

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Ιανουάριος: Μήνας μεταγραφών για ποδοσφαιριστές και... βουλευτές! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ιανουάριος: Μήνας μεταγραφών για ποδοσφαιριστές και... βουλευτές! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Το ζήσαμε και αυτό μέσα στη Βουλή των Ελλήνων! Βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με την Νέα Δημοκρατία, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με το κόμμα “Ποτάμι” και την Ένωση Κεντρώων, να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
Αλήθεια πόσο τίμησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών με αυτήν τους την πράξη; Και ήταν χιλιάδες χρόνια πριν που ο Λόγος ο Ελληνικός διατύπωνε την άποψη:  "ΟΥΚ ΕΞ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ή ΕΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΠΛΑΤΩΝ
Ψευτοδημοκρατία
Εκατό περίπου χρόνια πριν, στην απέναντι ακτή του Αιγαίου, στην Έφεσο, ζούσε ο μεγάλος φιλόσοφος Ηράκλειτος, ο οποίος ιδιαίτερα τιμούσε τον Ερμόδωρο, ο οποίος σύμφωνα με τον Ρωμαίο Ιστορικό Πλίνιο ήταν ο συντάκτης της Ρωμαϊκής Δωδεκαδέλτου, η οποία είναι η βάση του Ρωμαϊκού Δικαίου. Ήταν ο εμπνευστής δηλαδή της εννοίας του Δικαίου, η οποία επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως τον Ερμόδωρο τον εξόρισαν από την Έφεσο. Για ποιο λόγο; Γιατί ξεχώριζε από τους πολλούς και δεν έπρεπε σύμφωνα με αυτήν την χυδαία εκδοχή της δημοκρατίας να ξεχωρίζει κανείς Άριστος! Μετά την εξορία του Ερμοδώρου, οι κάτοικοι της Εφέσου ζήτησαν από τον Ηράκλειτο να νομοθετήσει. Και αυτός τους έδωσε την παρακάτω απάντηση:
Άξιον Ἐφεσίοις ἡβηδὸν ἀπάγξασθαι πᾶσι καὶ τοῖς ἀνήβοις τὴν πόλιν καταλιπεῖν, οἵτινες Ἑρμόδωρον ἄνδρα ἑωυτῶν ὀνήιστον ἐξέβαλον φάντες· ἡμέων μηδὲ εἷς ὀνήιστος ἔστω, εἰ δὲ μή, ἄλλη τε καὶ μετ᾽ ἄλλων.”
“Όλοι οι ενήλικες Εφέσιοι θα έπρεπε να κρεμαστούν και ν' αφήσουν την πόλη τους στους ανήλικους, γιατί είναι οι οποίοι έδιωξαν τον Ερμόδωρο, τον χρησιμότατο άνδρα, λέγοντες: “Κανείς από μας ας μην είναι χρησιμότατος. Ειδεμή, ας πάει αλλού και με άλλους”.”
Όλα αυτά θυμήθηκα ζώντας και συμμετέχοντας στην κοινοβουλευτική διαδικασία της 15ης και 16ης Ιανουαρίου του 2019. Όπως θυμήθηκα και τα λόγια που έγραψε, αναφερόμενος στην πολιτική του νεοελληνικού κράτους, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, το 1896: “ … Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος. Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους….
Μιλώντας στη Βουλή για μια πλειοψηφία "Φρανκενστάιν”
Παραπονούνται συχνά-πυκνά οι πολιτικοί, κυρίως των κομμάτων εξουσίας, γιατί ο λαός δεν τους εκτιμά ή μάλλον για να γίνουμε ακριβείς, γιατί τους υβρίζει, γιατί θεωρεί την πολιτική ζωή μία υπόθεση σχεδόν του υποκόσμου. Μέσα στη Βουλή είχα την ευκαιρία να ομιλήσω για όσα συνέβησαν και θα συμβούν και εις το μέλλον, τονίζοντας για την διάλυση της πολιτικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
“ … Και φτάσαμε στο περίφημο διαζύγιο και στη σημερινή διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, όπου προσέξτε τι πλειοψηφία θα έχετε. Θα έχετε εκατόν σαράντα τέσσερις Βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν με το ΣΥΡΙΖΑ, θα έχετε μία Βουλευτή που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων, τρεις Βουλευτές που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ, έναν Βουλευτή με το Ποτάμι και μία Βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάμε για Κυβέρνηση Φρανκενστάιν, για πλειοψηφία Φρανκενστάιν. Τέτοιος πολιτικός πολτός, τόσο ετερόκλητος, δεν είχε εμφανιστεί ποτέ.
Και μιας και μιλάμε για όλα αυτά και η Νέα Δημοκρατία πύρινη λέει διάφορα πράγματα εναντίον μας, θα της θυμίσω τα εξής: Δικό σας τέκνο είναι ο κ. Καμμένος, δικό σας τέκνο είναι η κυρία Παπακώστα, δικό σας τέκνο είναι ο καριερισμός στην πολιτική και το να πηγαίνει ο καθένας όπου να’ ναι, ανερυθρίαστα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
Είναι, όμως, και δείγμα της πολιτικής ζωής του τόπου, διότι αυτό στη δεκαετία του ‘50 δεν θα συνέβαινε. Στη δεκαετία του ‘60 όταν συνέβη, δημιουργήθηκε μια λαϊκή αναταραχή πρωτοφανής. Σήμερα δεν τρέχει κάστανο! Δεν τρέχει τίποτα να πάει ένας από τη Νέα Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ξεφτιλιστεί το σύμπαν στην πολιτική ζωή!
Αυτά είπα στη Βουλή και απάντηση δεν πήρα… Και πώς θα ήταν δυνατόν να πάρω, αφού όσα είπα ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα, που ζει ο Ελληνικός Λαός, σε αυτήν την απαξιωμένη πέρα για πέρα πολιτική ζωή του δύσμοιρου τόπου μας. Όπως απάντηση δεν πήρα ούτε από την αριστερά στα όσα ανέφερα, παραθέτοντας ιστορικά “ντοκουμέντα” για την προδοτική στάση της στο θέμα της Μακεδονίας, ούτε βεβαίως και από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τους εθνικά απαράδεκτους σαλτιμπαγκισμούς της στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας και στην καταγγελία της ολοφάνερης υποκρισίας της.
Τι λέει ο Λαός για όλα αυτά;
Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα χρησιμοποιώντας παραπλανητικά λεκτικά σχήματα προσπαθεί να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία, αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί στο θέμα της ονομασίας και βεβαίως δεν δεσμεύεται ούτε ότι θα κάνει δημοψήφισμα αν θα γίνει κυβέρνηση για το ζήτημα, ούτε για το εάν θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα, μάλιστα δηλώνει ότι δεν μπορεί να την ακυρώσει…
Κατά τα άλλα παριστάνει την υπέρμαχο των εθνικών αξιών, ασκώντας μία μικροπολιτική εθνικά επικίνδυνη. Την ίδια στιγμή συνεχίζει την πολιτική λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βάζοντας τους λακέδες της να λένε και να γράφουν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεργάζεται με τον… ΣΥΡΙΖΑ! Αλήθεια, ποιος συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για την σύνθετη ονομασία; Φυσικά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Σε πρόσφατη πολιτική έρευνα ερωτήθηκαν οι πολίτες για το τι πιστεύουν, για τα πολιτικά κόμματα, για τον στρατό κλπ. Από την πολιτική έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τύπο, και τα εξής:
“ … Οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται σε ποσοστά άνω του 50% μόνο πέντε θεσμούς: Τα πανεπιστήμια, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, την εκκλησία και τα δικαστήρια. Θεσμοί όπως το κοινοβούλιο, ο Τύπος, η κυβέρνηση ή τα πολιτικά κόμματα έχουν ποσοστά εμπιστοσύνης κάτω του 15%. Το φαινόμενο όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τους θεσμούς. Οι Έλληνες δεν μοιάζουν να εμπιστεύονται ούτε τους άλλους ανθρώπους. 9 στους 10 διαφωνούν με την άποψη ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άξιοι εμπιστοσύνης". 99,5% των πολιτών δηλώνουν πως εμπιστεύονται άτομα της οικογένειάς τους, 83% "ανθρώπους που γνωρίζουν προσωπικά", 61% τους γείτονές τους, αλλά μόνο 1 στους 5 εμπιστεύεται "ανθρώπους άλλης εθνικότητας", άλλος 1 στους 5 "ανθρώπους άλλης θρησκείας”.
Αλήθεια, ποιο είναι το πολιτικό Κίνημα, το οποίο εκφράζει τις απόψεις αυτές; Ποια είναι εκείνη η πολιτική παράταξη, που πιστεύει αυτά που πιστεύει ο Λαός και τα εκφράζει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο; Όσο και εάν αυτό δεν αρέσει στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, δεν είναι άλλο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που όλοι την πολεμούν κυρίως γι’ αυτό, γιατί εκφράζει αυθεντικά την Εθνική Συνείδηση, την Πίστη και την θέληση του Λαού.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.