Τίποτε δεν χαρίζεται αν δεν πούμε εμείς πως το χαρίζουμε! - UNPOLITICAL

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Τίποτε δεν χαρίζεται αν δεν πούμε εμείς πως το χαρίζουμε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκόπια Μακεδονία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια επιχειρηματολογία εντελώς ανεδαφική, προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό αλλά και τους πρόθυμους βουλευτές, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι καλή.

Εδώ και πολλούς μήνες, η κυβέρνηση μας λέει ότι:

Πάνω από 100 χώρες (κάποιοι λένε 140, κάποιοι λιγότερες), αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Διαβάστε με προσοχή το παρακάτω παράδειγμα:

Έστω ότι ο κύριος Κώστας είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου. 

Μια μέρα ο κύριος Δημήτρης, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης βενζινάδικου, πηγαίνει στο βενζινάδικο του κύριου Κώστα και λέει: «Κύριε Κώστα, η επιχείρηση σας ανήκει στον κύριο Αλέξη».

Σε ποιον ανήκει το βενζινάδικο; Στον κύριο Κώστα ή στον κύριο Αλέξη; 

Απάντηση: Ανήκει στον κύριο Κώστα, γιατί το βενζινάδικο δεν είναι του κύριου Δημήτρη για να το δώσει στον κύριο Αλέξη.

Αν ο κύριος Κώστας όμως, δηλώσει ότι η επιχείρησή του ανήκει στον κύριο Αλέξη, τα πράγματα αλλάζουν. Τότε η κυριότητα περνάει στον κύριο Αλέξη.

Έτσι λοιπόν, όταν οι Αμερικάνοι λένε (για παράδειγμα), ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, δεν έχει καμία σημασία.

Αν όμως εμείς, η Ελλάδα δηλαδή, πούμε ότι η Μακεδονία είναι των Σκοπίων, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Παραχωρούμε την κυριότητα της Μακεδονίας στα Σκόπια. 

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να είμαστε «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΙ»: 

Αυτά που ακούμε για το ότι θα τους λέμε Βορειο-Μακεδόνες και ότι δεν έχουν σχέση αυτοί με την αρχαία Μακεδονία, ας επιτραπεί η λέξη, είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να κάτσει ο Αμερικάνος να σκεφτεί ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι διαφορετική, από την αρχαία Μακεδονία. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!

Για να μην πάμε μακριά, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αποκαλούν τους εαυτούς τους σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.