Ο δικηγόρος Δ. Σαλαπάτας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα αέρια, τα χημικά και τα καπνογόνα - UNPOLITICAL

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Ο δικηγόρος Δ. Σαλαπάτας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα αέρια, τα χημικά και τα καπνογόνα


Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κών Ναυπλίου κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την υπερβολική χρήση χημικών τοξικών ουσιών στο Συλλαλλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σαλαπάτας από το Άργος, συμμετείχε ως ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες απλούς Έλληνες διαδηλωτές για να διατρανώσει την αντίθεση του στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ως συμμετέχων στο συλλαλητήριο δήλωσε ότι έχει ιδία αντίληψη του μεγέθους της χρήσης τοξικών αερίων και καπνογόνων από την Ελληνική Αστυνομία, όπως επίσης και των συνεπειών που αυτά προκάλεσαν σε απλούς υπερήλικες έλληνες πολίτες, όπως και σε γυναικόπεδα, ή πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κ. Σαλαπάτας ανέφερε επίσης ότι ανάλυση παλαιότερων δειγμάτων είχαν δείξει μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς.

Με την μηνυτήρια αναφορά ο αναφερόμενος ζητά:

1) Να διερευνηθούν σε βάθος οι παραπάνω καταγγελλόμενες ενέργειες, με δεδομένο ότι αποδεδειγμένα η χρήση χημικών ουσιών, κατά των διαδηλωτών, μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο και να οδηγήσει σε βλάβες της υγείας των πολιτών και

2) Να διερευνηθεί αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.