Πρέπει να είναι καταπληκτική αυτή η συμφωνία των Πρεσπών... Τουρκοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί έχουν ρίξει τα βρακιά τους κάτω από την χαρά τους! - UNPOLITICAL

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Πρέπει να είναι καταπληκτική αυτή η συμφωνία των Πρεσπών... Τουρκοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί έχουν ρίξει τα βρακιά τους κάτω από την χαρά τους!Ένα από τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με τα Σκόπια για να αφοσιωθούμε στη μεγάλη απειλή που είναι η Τουρκία. Το επιχείρημα είναι πολλαπλώς ανερμάτιστο και επικινδύνως αφελές. Εξηγώ τους λόγους:

1. Ισχυρίζονται ότι «κλείνουν» ένα μέτωπο. Όμως το αντίθετο συμβαίνει. Στην πραγματικότητα η Συμφωνία ανοίγει περισσότερα ζητήματα, διότι νομιμοποιεί τρεις βαλκανικούς εθνικισμούς: Τον ψευδομακεδονικό, τον αλβανικό, αφού η αλβανική κοινότητα επέβαλε πολλούς από τους όρους της στην αναθεώρηση του Συντάγματος, και τον βουλγαρικό, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε το ζήτημα από το 1870.
2. Η Ελλάδα δεν διατηρεί Μεραρχίες στα σύνορα με τα Σκόπια. Ο αγώνας είναι διπλωματικός, πολιτικός, ιδεολογικός. Άρα δεν στερείται ο Στρατός μας ενόπλων τμημάτων, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία.
3. Όταν η Τουρκία του νεο-οθωμανιστή Ερντογάν βλέπει τη χώρα μας να υποχωρεί ενώπιον μικροτέρων και ανισχύρων χωρών, όπως είναι τα Σκόπια, τότε αποθρασύνεται. Παίρνει το μήνυμα ότι είμαστε φοβισμένοι και ηττοπαθείς, άρα τής ανοίγει η όρεξη για περιπέτειες!
4. Η Ιστορία καταδεικνύει ότι η Τουρκία πάντα ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ανεξαρτήτου «Μακεδονικού» κράτους στα Βαλκάνια. Το 1942, επί Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τούρκος Πρέσβυς στο Λονδίνο Ρεούφ Μπέης συνάντησε τον εξόριστο Έλληνα Πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό και τού δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί τη δημιουργία ενός φιλοτουρκικού διαδρόμου μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας με τη δημιουργία ξεχωριστού «Μακεδονικού» κράτους.
Εξ άλλου ο Αμερικανός Φρανκ Βέμπερ στο πολυσυζητημένο βιβλίο του «Ο Επιτήδειος Ουδέτερος» αναφέρει ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήθελε να δημιουργήσει μία ζώνη τουρκικού ελέγχου μεταξύ του Γερμανικού και του Σλαβικού κόσμου αποσπώντας εδάφη από τη Βόρειο Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
5. Στη σύγχρονη περίοδο και αμέσως μόλις αποσχίσθηκαν τα Σκόπια από τη Γιουγκοσλαβία (1991) η γείτων Τουρκία έσπευσε να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πιέσεως εναντίον μας. Τον Μάιο του 1992 ανακοινώθηκε ότι η Άγκυρα αναλαμβάνει την εκπαίδευση των αξιωματικών του νέου στρατού των Σκοπίων.
Τον Μάρτιο του 1993 το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε το βιβλίο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική», το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές. Ο συντάκτης του βιβλίου επαναλαμβάνει τη σκοπιανή προπαγάνδα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και ότι στη Βόρειο Ελλάδα ζει «Μακεδονική» μειονότητα 300.000 ατόμων!
6. Σε δυσκολότερες περιόδους αντιμετωπίσαμε επιτυχώς δύο μέτωπα. Μετά την πτώχευση του 1893 φθάσαμε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 όπου νικήσαμε και τους Τούρκους και τους Βουλγάρους. Ας μην βρίσκουν, λοιπόν, προφάσεις εν αμαρτίαις.
Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.